Manca Berlec kadi samo ponoči

Manca Berlec (FOTO: osebni arhiv)
Manca Berlec (FOTO: osebni arhiv)

Vsestranska glasbenica Manca Berlec je sinoči v Kamniku predstavila skladbo in video ‘Kadilka‘, ki napovedujeta skorajšnji izid albuma ‘Gola‘, nastop na Valu 202 in koncert na Festivalu Tobačna, ob boku velikih imen domačega in regionalnega popa, rocka, jazza in bluesa.

O skladbi ‘Kadilka’ in prihajajočem prvencu ‘Gola’

‘Pesem, ki napoveduje moj prvi album je zgodba družbe in predsodkov. Vsak dela kaj naskrivaj, ker nas je strah: ‘Kaj bodo pa drugi rekli?’. Refren: ‘Kadim samo ponoči, da me ne vidijo kako mi škodi, da me ne vidijo kako mi godi,’ je odsev stvari, za katere vemo, da malo odstopajo od družbenih norm, jih skrivamo, a hkrati uživamo ravno v tem, ker se zdijo malo ‘narobe’. Skladbo si vsak posameznik lahko razlaga po svoje. V mojem primeru kadilka ponazarja privlačnost, ki jo čutim do pripadnic istega spola,’ pravi 23-letna Manca, za katero je Branko Čakarmiš v oddaji Slovenija ima talent stisnil zlati gumb, lani pa je bila njena skladba ‘Sama’ po le treh mesecih vrtenja 11. najbolj predvajana skladba leta na Valu 202.

Pri končni podobi pesmi in plošče ji je pomagal mladi producent Patrik Šimenc, spremljajočo video podobo sta ustvarila režiser Žan Šebrek in snemalec Jan Šuštar, v vlogo glavne igralke, slikarke intimnih podob, pa se je odlično uživela mlada umetnica Sarah Jackson.

Od oktobra je Manca intenzivno ustvarjala svoj prvi album, ki ga bo 8. maja predstavila najprej v Jutranjem koncertu pri Andreju Karoliju na Valu 202, ob 20h pa še v sklopu Festivala Tobačna (vstop prost!), kjer si bo oder delila z glasbeniki in skupinami, kot so Hamo & Tribute 2 Love, Prismojeni profesorji bluesa, Vlatko Atanasovski, Ratko Divjak in drugi.

‘Zgodba plošče je precej enostavna. Čemu tak naslov? Ker sem se ob vsaki skladbi posebej, a hkrati nekoliko drugače, razgalila. Izlila sem vsa čustva, negativna in pozitivna. Ta album predstavlja mene, mojo nežnost, iskrenost in radovednost.’