Maja Založnik in Moonshine z novo skladbo ‘Manifest resnice’

Maja Založnik
Maja Založnik

Avtorske skladbe z nove plošče ‘Pieces‘, ki je izšla 7. marca, izvirajo iz osebnih spoznanj, občutkov in ustvarjalne inovativnosti vseh članov benda. Predvsem pa predstavljajo nekaj novega in stilsko drugačnega iz Majine strani – takšne Maje še nismo slišali!

Razdalja ni ovira za uresničitev sanj

V letu 2015 je Maja začela sodelovati s srbsko glasbeno skupino Moonshine s katero je sprva posnela skladbo ‘You are my life‘, kasneje je sledil tudi videospot. Kljub veliki razdalji Ljubljana-Novi Sad, so na tej relaciji preigrali mnogo koncertov. Družba uveljavljenih glasbenih ustvarjalcev se je ujela, zaiskrila se je iskrica in začutila želja, da bi lahko naredili ‘nekaj več’. Vso energijo, izkušnje in razigranost, ki jih delijo s svojimi poslušalci na koncertih, so tako letos strnili na prvem skupnem albumu.

Z albuma ‘Pieces’ Maja in Moonshine v radijski eter pošiljajo singel ‘Manifest resnice‘. Glasbo sta napisala Kosta Madjarević in Miloš Marčeta, besedilo pa Anja Žibert in Maja Založnik.

Maja Založnik in Moonshine (FOTO: Dragan Panjak)
Maja Založnik in Moonshine (FOTO: Dragan Panjak)

Pesem govori o tem, da si želim manifestirat iz sebe in delati to kar je meni všeč in kar jaz želim in čutim, v smislu da nisem kot nekateri ljudje, ki delajo tako kot jim drugi rečejo.
Skozi svojo glasbo in besedila želimo pripovedovati iskreno in čutno zgodbo. Zato je pesem tudi prva in otvoritvena skladba na našem albumu ‘Pieces’.
To pesem smo lani prijavili tudi na Emo, a nismo bili izbrani, smo jo pa uvrstili na album … in smo zelo ponosni nanjo. Mislim, da se veliko ljudi lahko najde v besedilu ….’ – MAJA ZALOŽNIK

Majo in Moonshine lahko v bližnji prihodnosti ujamete na naslednjih koncertih v vaši bližini:
-Maribor // 7. JUNIJ //  Bass Lounge bar – Maja Založnik Moonshine acoustic
-Kranj // 8. JUNIJ // Klubar //Maja Založnik Moonshine acoustic
-Slap pri Vipavi // 15. JUNIJ //Maja Založnik & Moonshine
-Private party // 21. JUNIJ // Maja Založnik & Moonshine
-Slovenske Konjice // 29. JUNIJ // Maja Založnik & Moonshine