Mach z novim videom ‘Serije’

Zagrebška zasedba Mach je izdala novo skladbo z naslovom ‘Serije‘. To je njihova tretja objavljena pesem z albuma, ki ga, kot pravijo sami, lahko pričakujemo prav kmalu.

O skladbi ‘Serije’

Pesem govori o malih trenutkih, deljenih z bližnjo osebo, zato je tudi glasba mirnega in intimnega zvoka podrejena čaru tega
občutka. Dečki iz Macha pravijo, da je pesem nastala slučajno, med prebiranjem starih datotek, ki so nastale, medtem ko je trajala epizoda serije It’s always sunny in Philadelphia.

‘Ivan nas je naslednjo večer dočakal z dokončano pesmijo in besedilom. Nastala je hitro, ampak ker smo veliki fani serije It’s always sunny in Philadelphia smo se odločili zadržati kratki segment pesmi iz epizode v naši pesmi.’Ivan Brnić

Pesem ima tudi spot v sodelovanju z režiserjem V. Nikolićem, ki je režiral Machov prvi singel ‘Idemo na put‘.

Iz Macha pravijo, da je album kolekcija vsega kar so in so bili v preteklih dveh-treh letih. Album je kolaž različnih glasbenih in avditivnih inspiracij, skozi katere opisujejo zvok časa in prostora okrog njih, ter oblikujejo zgodbo skozi njihove lastne izkušnje. Je pot v ne poznano in novo, čeprav je vse zelo blizu in znano.

Ob albumu nam fantje do poletja pripravljajo še en singel in prve nastope v živo.