Lynyrd Skynyrd najavili poslovilno evropsko turnejo

Lynyrd Skynyrd danes (FOTO Rick Diamond/Getty Images)

Preden so postali Lynyrd Skynyrd so bili My Bacyard, pa The Noble Five in One Percet. Potem pa so si leta 1969 dokončno nadeli ime Lynyrd Skynyrd in v svet poslali skladbi kot sta ”Sweet Home Alabama” in ”Free Bird”. To sta verjetno najbolj ikonični skladbi tega banda, ki je pomagal zakriviti popularizacijo t.i. južnjaškega rocka.

Na vrhuncu slave pa je band doživel tragedijo. V letalski nesreči so življenje izgubili Ronnie Van ZantSteve Gaines in Cassie Gaines. To je bilo zanje konec neke ere. Deset let kasneje je mikrofon prevzel Ronniejev mlajši brat, Johnny Van Zant. Slednji je s preostalimi člani nadaljeval zgodbo Lynyrd Skynyrd-ov. Pri tem mu je ob boku stal kitarist Gary Rossington, ednini še živeči ustanovni član skupine. A kot kaže se zgodba po tridesetih letih bliža svojemu poslednjemu poglavju. Skupina je namreč v začetku letošnjega leta najavila poslovilno turnejo po Ameriki. Na veselje marsikoga pa so sedaj najavili še Evropske datume.

Poleti 2019 se skupina s svojo poslovilno turnejo vrača na staro celino. Na turneji poimenovani Last Of The Street Survivors Farewell Tour se bodo članom Lynyrdov na odru pridružili še Status Quo in Blackberry Smoke. Tisti, ki ste se veselili obeh podpornih bandov pa jih žal ne boste slišali na istih odrih. Status Quo boste namreč lahko slišali le na otoku, Blackberry Smoke pa bodo podprli nemški del turneje.

Karte bodo v prodaji od 9. novembra dalje, seznam datumov turneje pa si lahko ogledate nižje.

Lynyrd Skynyrd 2019 UK and European tour dates
Jun 17: Erfurt Messehalle, Germany (w/Blackberry Smoke)
Jun 18: Berlin Max Schmelinghalle, Germany (w/Blackberry Smoke)
Jun 19: Frankfurt Festhalle, Germany w/Blackberry Smoke)
Jun 21: Dessel Grasspop Metal Meeting, Belgium
Jun 22: Hinwil Rock the Ring, Switzerland
Jun 26: Glasgow SSE Hydro Arena, UK (w/Status Quo)
Jun 27: Manchester Arena, UK (w/Status Quo)
Jun 29: London Wembley Arena, UK (w/Status Quo)
Jun 30: Birmingham Genting Arena, UK (w/Status Quo)