Luka Nižetić predstavlja balado Ako tražiš ljubav

Luka Nižetić predstavlja balado Ako tražiš ljubav

Začetek leta 2022 nam Luka Nižetić prinaša balado z naslovom  ‘Ako tražiš ljubav‘. To je  že šesti singel priljubljenega glasbenika iz Splita, ki se bo nahajal na prihajajočem albumu, katerega izid pričakujemo tekom letošnjega leta. Pesem je nastala v sodelovanju z Branimirjem Mihaljevićem, ki je napisal glasbo, Mario Mihaljević pa je prispeval besedilo.

“Zahvaljujem se obema avtorjema, ki me z avtorskim delom spremljata že daljši čas ter bogatita moj glasbeni opus s čudovitimi skladbami, ki jih sam doživljam zelo osebno. Čeprav me je javnost sprejela in prepoznala za izvajalca, ki mu pristojijo poletne, lahkotne in razigrane pesmi, sem osebno bolj navezan na balade, ki so veliko bliže mojemu srcu. Potem, ko je Mario poslal čudovite verze Branimirju, je trajalo malce več časa, da je napisal pravo melodijo, da bi ujel čustveni moment same skladbe. Pesem govori o vračanju nazaj k sebi, o tistem božanskem, ki je v vsakemu izmed nas in to božansko je ljubezen.” – Luka Nižetić

Pesem spremlja atmosferičen videospot, ki ga je režiral Darko Drinovec, posneli so ga v znanem zagrebškem bazenu Utrine. Idejo za videospot je predlagal Luka, že nekaj časa se namreč intenzivno posveča freedivingu.

“Že nekaj mesecev precej resno treniram freediving oziroma potapljanje na dah. To športno disciplino mi je približala Mirela Kardašević, hrvaška tekmovalka in nosilka svetovnega rekorda. V mladih letih sem se ukvarjal s skoki v vodo ter s plavanjem. Očitno mi je bilo usojeno, da se ponovno vrnem k vodi, k sebi. Voda je moj zapik, kjer se počutim mirnega in varnega. Zelo lahko potegnem pararelo z glasbo – tako potapljanje kot glasba mi nudita občutek svobode, ko lahko podiram meje ter si postavljam nove cilje, izzive.”

“Življenje samo mi pomeni ravno to, teren, poln presenečen in preživelih izkušenj. Občutek, ko zadržim dih ter se potopim je nekaj res posebnega. Meje, ki jih definirata prostor in čas, preprosto izginejo. Brez posegov iz zunanjega sveta vstopiš v stanje meditacije, v kateri vladata tišina in fokus, prepuščen si samemu sebi ter tako, kot v glasbi se dotakneš lastnega, najglobljega jaza. Prav ta občutek je bil gonilo pri kreiranju videospota, atmosfera pove vse,” je zaključil priljubljeni Dalmatinec.