Lovro Ponikvar je nov grotesken obraz na glasbeni sceni

Lovro Ponikvar je eden najbolj zanimivih obrazov, ki so se v zadnjem času pojavili na slovenski glasbeni sceni, čemur priča tudi njegov videospot za premierno skladbo ‘Odvisnik (padajo slike)’, ki se proti koncu preobrazi v groteksno vizualno poslastico.

Glasbenik iz Kočevja prisega, da se bo v nadaljevanju še naprej trudil ustvarjati kvaliteten pop-rock s pridihom opere in drugih klasičnih vložkov. Ni poseben le zaradi prezence, pač pa tudi zaradi načina petja. V dotični skladbi prikazuje, “kaj lahko moč ženske magije naredi iz enostavnih bitij, kot smo mi moški”.

Pesem je nastala, ko je pri sebi prvič začutil vpliv omenjene magije. Stvari se niso razpletle tako v videospotu, je pa uporabil domišljijo s tem, ko je predvideval, kam bi lahko to vodilo, če bi se prepustil. Zase pravi, da je odrastel ob glasbi iz prejšnje skupne države, vzorci pa so mu nedvomno zlezli pod kožo ter so doprinesli k njegovemu glasbenemu okusu. Po osmih letih učenja petja se je odločil, da se bo preizkusil še v klasičnem opernem petju, bolj zaradi tehnike petja, kot pa tega, da bi mu bila takšna glasba všeč. Skozi štiri leta izobraževanja pa je dejansko vzljubil specifike takšne glasbe. Zdaj je pripravljen, da poslušalcem ponudi nekaj povsem svojevrstnega.

Avtor besedila in glasbe: Lovro Ponikvar
Aranžma: Lovro Ponikvar, Jože Košir, Nejc Čurič