Los Ventilos 12. aprila v CSK France Prešeren

(FOTO: Primož Pičulin)
(FOTO: Primož Pičulin)

Prvaki ljubljanske pop-rock scene so lani s singlom “Bolj počasi” napovedali, da pod taktirko producenta Jerneja Kržiča odpirajo novo poglavje skoraj 20-letne kariere. Leto so zaokrožili s skladbo “Jeseni”, tudi popevko na Valu 202, tretja epizoda pa prinaša “100krat (Okoli mene)”, duet s pevko Raiven.

Trojčku so dodali še par svežih komadov in vse skupaj zapakirali v lično USB stekleničko, ki sliši na ime “EP_ _ _ _ _ . 12. aprila bodo v CSK France Prešeren v Ljubljani.

Ob koncertu, s poudarkom na muziki, ki so jo Los Ventilos ustvarili po prihodu pevca Urbana, si boste lahko ogledali tudi čisto svež video “100krat”, v katerem sta pod režijsko taktirko Tine Novak zaplesala priznana plesalca Lukas Zuschlag in Anja Möderndorfer, na voljo pa bo tudi omejena serija USB ključkov z novo muziko.

Pred kratkim so moči združili s pevko Raiven

Prvaki ljubljanske pop-rock scene so lani s singlom ‘Bolj počasi‘ napovedali, da pod taktirko producenta Jerneja Kržiča odpirajo novo poglavje skoraj 20-letne ustvarjalne kariere. Leto so zaključili s hitom ‘Jeseni‘, tudi popevko na Valu 202, tretja epizoda pa prinaša ‘100krat (Okoli mene)‘, duet s pevko Raiven.

‘Skladba govori o paru, odnosu ženske in moškega na čustveni prelomnici, ko ne veš ali bi bil z nekom ali ne, ko veš, da ti ne paše njegova bližina, a ga nočeš spustiti. Jasno ti je, da si obtičal v zvezi in bi moral naprej pa kar vztrajaš, ker nimaš moči za odločen korak: rad te imam – nimam te rad, nočem te imeti – ne dam te, hočem da greš – nočem te izpustiti iz življenja …,’ pravi glavni avtor besedila, Martin Lunder.

Skupaj so posneli skladbo '100krat (Okoli mene)'.
Skupaj so posneli skladbo ‘100krat (Okoli mene)’.

Pevec Urban, ki z Boštjanom Gradiškom, podpisuje glasbo, pa nas popelje čez genezo skladbe: ‘Ta komad smo začeli delati še preden smo bili aprila na Izštekanih, ko smo nekateri člani benda doživljali velike spremembe v življenjih in takratnih dolgoletnih ljubezenskih vezah. Takrat je bila glasba trša, imeli smo refren, na vaji pa se je v jam sessionu razvila 13-minutna verzija, in takrat sem začutil, da mora biti ta pesem duet. In takoj sem si predstavljal, da mora biti v njem Raiven, ker sva si po karakterju in ustvarjalnosti najbližje. Je samosvoja, ima svoj prepoznaven slog in se ne izgubi med sto drugimi ženskimi vokali. S Saro sva že zapela na neki dobrodelni prireditvi, tako da sem vedel da se najina glasova ujemata in vesel sem, da se je odzvala povabilu.’

RaivenZ Urbanom sva prijatelja in všeč mi je nadgradnja zvočne podobe, ki so jo Los Ventilos začeli predstavljati po izidu albuma #aveš. Tako tudi ni bilo dileme, ko sem prejela povabilo za sodelovanje. A tisto zadnjo potrditev, da smo se pravilno odločili, sem dobila, ko smo nastopili skupaj v oddaji Izštekani na Valu 202. Takrat smo ponudili zgolj neke vrste grobo skico skladbe in že z njo poželi lepe odzive. Na koncu je vse izpadlo nad mojimi pričakovanji. Niti ne gre za klasičen duet. Ima neko emocijo, naboj, ki ga še sama ne znam dobro opisati.’