Lombardo z novo skladbo ‘Porcelan’

Lombardo bood kmalu izdali nov studijski album. (FOTO: Niko Bernard)
Lombardo bood kmalu izdali nov studijski album. (FOTO: Niko Bernard)

Skupina Lombardo, ki jo sestavljajo izkušeni glasbeniki s pevcem Nejcem Lombardom na čelu, so objavili že pet odmevnih in raznolikih singlov (‘Pokrita z zvezdami’, ‘A greva plesat?’, ‘Kriminal’, ‘Vedno je pomlad’ ter zadnji, ki je izšel ob koncu leta, ‘Ne da se mi’). Tokrat sem nam prestavljajo s strastno in čustveno pesmijo ‘Porcelan‘.

 

Na kratko o skladbi ‘Porcelan’

Tokrat iz Lombardo delavnice prihaja osebnoizpovedna, lirično ljubezenska pesem, ki slavi ljubezen in vse lepe in pozitivne občutke, ki pridejo z njo: Porcelan‘ je komad z zelo kompleksno čustveno podlago. Govori o ljubezni na splošno, o tistem občutju, ko ti spodnese tla pod nogami in poletiš v višave najlepših občutkov. To je ljubezen. Navsezadnje je to tisto, po čemer vsi mi hrepenimo. Sam instrumental močno podpira doživet vokal in vse skupaj se zlepi v prelepo pripoved o dveh dušah ki se čutita.’

Besedilo za ‘Porcelan‘ sta napisala Nejc Lombardo in David Stritar, glasba pa je skupno delo vseh članov v skupini, za aranžma in mix je poskrbel Dejan Radičević, za mastering pa Gregor Zemljič.

Lombardo je skupina prijateljev, izkušenih glasbenikov, ki delajo družbo prepoznavnemu vokalu, Nejcu Lombardu. David Stritar (kitara), Borut Velušček (bas), Peter Vdovč (klaviature), Toni Habula (bobni), Sašo Kronegger (tolkala) poleg koncertov napovedujejo tudi album svežih, avtorskih pesmi, ki bo izšel v naslednjih mesecih.