Lizzy Borden z novim albumom ‘My Midnight Things’

Lizzy Borden
Lizzy Borden

Po 11. letih se z novim albumom vrača ameriška heavy/glam/schoch rock skupina Lizzy Borden. Nov album nosi naslov ‘My Midnight Things‘, vsebuje trinajst skladb, izšel pa bo že čez nekaj dni, natančneje 15.6.2018.

Kako Lizzy Borden zvenijo po enajstih letih od zadnjega albuma, lahko slišimo v treh demo posnetkih, ki so pospremili prihajajoči album. Skupina je namreč v pokušino ponudila skladbe ‘My Midnight Things‘, ‘Long May They Haunt Us‘ ter najnovejšo ‘The Scar Across My Heart‘.

 

Ime so si nadeli po serijski morilki

Skupina je nastala že davnega leta 1983, kar pomeni, da je na rock sceni prisotna že zavidljivih 35 let. Je pa pri tem potrebno omenit, da je skupina tekom delovanja doživela več daljših premorov. Zasedba si je sicer ime nadela po zloglasni serijski morilki iz 19. stoletja, Lizzie Andrew Borden, trenutno pa jo poleg Lizzy Borden na vokalu sestavljajo še bobnar in ustanovni član zasedbe Joey Scott, basist/kitarist Marten Andersson in kitarist Ira Black.

Komercialni uspeh je zasedba doživela šele s tretjim studijskim albumom ‘Visual Lies‘, po četrtem studijskem albumu ‘Master of Disguise‘ pa je sledila prva daljša pavza, domnevno zaradi prihoda grungea ter samih sprememb znotraj metal scene.

Leta 1999 je sledila ponovna združitev, ki je trajala dobrih pet let. V tem času so izdali en sam album, z delom pa so prenehali leta 2004, ko je v prometni nesreči življenje izgubil njihov dolgoletni kitarist Alex Nelson.

Leta 2007 je sledila tretja združitev skupine. Pridružil se jim je trenutni kitarist Ira Black. Z njim je bil izdan tudi zadnji album ‘Appointment with death‘, ki je izšel leta 2007.

V obdobju od zadnjega izdanega albuma pa vse do danes skupina sicer ni počivala. Vso svojo energijo so usmerili v koncerte, turneje, zasebno življenje in seveda v pripravo materiala za prihajajoči album.