Linkin Park bodo izdali skladbo ‘Lost’

Skupina Linkin Park
Skupina Linkin Park

Linki Park bodo v petek, 10. februarja izdali še neslišano skladbo ‘Lost‘. Pesem je izsek iz snemanja drugega albuma skupine ‘Meteora‘, ki bo marca letos praznoval 20. obletnico.

Se bodo vrnili na sceno?

Linkin Park so na Twitter profilu zapisali: ”Lost’, nova, še nikoli slišana pesem iz arhiva ‘Meteora’. Izide v petek, 10. februarja.’

Skupina Linkin Park je sicer na premoru že vse od smrti frontmana Chesterja Benningtona leta 2017. Aprila lani pa je Mike Shinoda dejal, da skupina ne načrtuje nove glasbe, albumov ali nastopov v živo.

45-letni glasbenik, ki je bil imenovan za svetovalca za inovacije skupnosti pri Warner Recorded Music (WRM), je med prenosom v živo na Twitchu takrat spregovoril o prihodnosti Linkin Park: ‘Edina novica o Linkin Park, ki jo imam za vas, je, da … Da, pogovarjam se s fantom ali nekaterimi fanti. V načrtu ni nobenih turnej, glasbe ali albumov. To je vse, kar ti lahko povem. Zato imejte v mislih, da se ne bo zgodilo nič. Za enkrat lahko povem samo toliko.’

Zasedba Linkin Park skupaj javno ni nastopala že od oktobra 2017, ko so preživeli člani v Los Angelesu priredili koncert v čast pevcu pokojnemu Chesterju Benningtonu. Skupina ni uradno objavila, ali namerava nadaljevati po smrti Benningtona, ki je julija 2017 storil samomor, star le 41 let.