LIAM GALLAGHER: ‘As You Were’ (2017)

Naslovnica albuma 'As You Were'.
Naslovnica albuma 'As You Were'.

Ah, Liam Gallagher … le kdo ga ne pozna? Nekdanji frontman legendarne britanske skupine Oasis, znan po svojih egotripih, ekscentričnem obnašanju, pogostih sporih s svojim bratom Noelom ter resnično umazanem jeziku.

 

O albumu ‘As You Were’

Z grenkobo priznam, da mi je tip s svojo aroganco strašansko antipatičen, zato tudi nisem imel pretirane želje prisluhniti njegovemu solo prvencu ‘As You Were’.

Liam je izdal prvenec. (FOTO: YouTube)
Liam je izdal prvenec. (FOTO: YouTube)

Ampak včasih se je treba podrediti izzivom in poskusiti prebiti zid med seboj in nekom, ki ti gre močno na živce.

Pričujoči album je v osnovi kolaž vsega, kar je Liama in njegove kolege iz Oasis naredilo v 90. letih popularne; hkrati surov kot tudi melodičen rock s prepoznavnim Liamovim vokalom, kateremu leta očitno niso prišla do živega, saj ta še vedno zveni zelo sveže in energično (upam si celo reči, da je manj zoprn od njegovega zavijanja v luno pri že omenjenih britanskih prvakih).

Pesmi so povečini bolj počasne in najdejo ustrezno ravnotežje med sentimentalizmom, patosom in samozavestjo, s katero Liam itak nikoli ni imel pretiranih težav.

As You Were’ ni prav v nobenem pogledu presežek, na dolge proge pa se zna zaradi ponavljati, saj pesmi redko odstopijo od začrtane strukture, vendar navkljub temu plošček ponudi dovolj, da zbudi pozornost poslušalca in prebudi nostalgijo po zlatem obdobju Oasis. Tudi to je nekaj.