Let3 in El Combo združili moči za skladbo ‘Tišu’

Let3 so tokrat moči združili s skupino El Combo. (FOTO: Goran Berović)
Let3 so tokrat moči združili s skupino El Combo. (FOTO: Goran Berović)

Let3 so na lanskoletnem Antivalentinovem#3 v Zagrebu premierno v živo izvedli zanimivo glasbeno stvaritev, priredbo velikega hita Novih Fosilov, ‘Šuti moj dječače plavi’, ki so jo preimenovali v ‘Tišu’.

K sodelovanju so povabili skupino El Combo

Priredbo legendarne pesmi so ustvarili skupaj z hrvaškim mariachi bendom El Combo, prav pred Antivalentinovim dogodkom pa je nastal še videospot, posnet v živo na najboljši žurki v mestu, Antivalentinovem koncertu, ki se bo prvič zgodil v ljubljanski Cvetličarni in sicer prvič kar v dvodnevni izdaji, 20. in 21. februarja.

Let3 so besedilo napisali v t.i. tajnem ‘Šatrovačkem govoru’, to je govor posameznih tajnih skupin, ki so ponavadi iz mesta in ne želijo, da bi jih večina razumela.

 

Mrle: ‘Šatrovački govor je poligon za svobodno ustvarjanje, slišati je zabavno in stilsko nudi veliko svobode… Enkrat davno sem bil v živalskem vrtu, oblečen v kostum eksotične ptice. Takrat sem poslušal različne ptice, kako pojejo – rdečerepke, rdečerepega kanarčka in rdečeoke palamide, kako pojejo pesem, slišati je bilo kot ‘tišu’. Ta napev mi je ostal v glavi, na zelo čuden način sem ga nekako povezal s pesmijo ‘Šuti moj dječače plavi’. Čimprej moram nazaj v Zoo spet poslušat te čudovite ptice…’  MRLE

Avtor glasbe je legendarni Rajko Dujmić, besedilo je napisala Dea Volarić, aranžma pa  ekipa Let3.  

Snemala sta  Marko Dimić in Slavica Parlov Horvat, za montažo pa je odgovoren Dalibor Pokec.