LET 3 jutri v ŠČiški

Skupina Let 3 (FOTO: Samir Čerić Kovačević)
Skupina Let 3 (FOTO: Samir Čerić Kovačević)

Rečani LET 3 bodo jutri v Kinu Šiška nastopili z dodatno, štiričlansko brass sekcijo. Obljubljajo pa tudi prav poseben light šov.

 

Let 3 bodo poskrbeli za nepozaben spektakel

Na veliki Šiškin oder bodo 25. maja stopili še pod svežimi vtisi po nastopu v Liverpoolu, kjer so uspešno zastopali Hrvaško na 67. izboru za pesem Evrovizije 2023. V Šiški bodo nanizali prepoznavne skladbe iz njihove dolgoletne zgodovine, ob bendovski postavi pa se jim bo na odru pridružila 4 članska brass sekcija.

Brez dvoma so Let 3 že pred desetletji zasedli častno mesto največjih rock provokatorjev v regiji – že od leta 1986 izzivajo in preizkušajo naše meje z umetniškimi performansi ter tudi sodelovanji z različnimi avantgardnimi gledališči. V teh prostorih so postali sinonim za vrhunski rock performans, začinjen z vrhunskimi besedili, neverjetno odrsko energijo, ki obvlada tudi teatrsko perfekcijo in nenazadnje, z unikatnim zvokom, ki je podprt z zelo specifičnim smislom za humor ter občutkom za nevsakdanje bizarnosti.

Aleksandar Dragaš, rock kritik, je denimo nedavno zapisal: ‘Reški rock band že več kot 35 let korigira našo družbo ter nas obenem spreminja v boljše, bolj progresivne ljudi.’

Prve pesmi so objavili leta 1987 na kompilaciji ‘Rijeka-Pariz-Texas‘, leto pozneje pa so izdali debitantski album ‘Two dogs Fucking‘. Doslej so skupno izdali 11 albumov. Kljub kontroverznosti in provokativnosti so v dolgoletni karieri prejeli več glasbenih nagrad, med njimi kar nekaj prestižnih porinov. Zasedba sicer v bližnji prihodnosti pripravlja izid albuma duetov, ki nastaja pod producentsko taktirko dolgoletnega sodelavca, Iztoka Turka, na izdelku pa bomo mdr. slišali sodelovanja s Terezo Kesovija (Sam u vodi), Alko Vuico (Drama), splitsko zasedbo TBF in mariachi zasedbo El Combo (Izgubljeni), Tinkaro Kovač (Tazi – Tazi) in s Perom Lovšinom.

Na koncertu punk rock provokatorjev bomo slišali njihove največje uspešnice – seveda – veliko uspešnico, ‘Mama ŠČ!’, ‘Profesor Jakov’, ‘Dijete u vremenu’, ‘Kurcem u čelo’, ‘Izgubljeni’, ‘Eros s onog svijeta’, ‘Riječke pi*ke’, ‘Sam u vodi’, ‘Nafta’ ter ostale hite iz njihove dolgoletne kariere.