Leonart danes praznujejo 5 let delovanja

Skupina Leonart (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Skupina Leonart (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Mariborska skupina Leonart bo v soboto, 26. oktobra, v Jazz klubu Satchmo s koncertom obeležila pet let prisotnosti na slovenski glasbeni sceni. Na odru se jim bodo pridružili tudi znani glasbeni gostje.

 

 

Predstavili bodo tudi novo skladbo ‘Vrh sveta’

Skupina Leonart se tako vrača v mariborski jazz klub, kjer se je vse začelo. Od prvega koncerta 27. septembra 2014 pa do danes so Mariborčani odigrali 46 koncertov po vsej Sloveniji, izdali eno zgoščenko in 11 singlov ter v svoje vrste sprejeli novega člana banda.

Koncert ob 5. obletnici je napoved nove življenjske etape skupine, ki je pustila velik pečat na slovenski glasbeni sceni. Petčlanskemu kolektivu je uspelo svoj zvok s pridihi indija in funka zasidrati v ušesa ljubiteljev kakovostne glasbe, lovorike radijskih postaj pa so postale stalnica. Tako kot je postala pesem Moje mesto stalnica na seznamu predvajanja vsakega Mariborčana in Mariborčanke.

Rojstni dan bodo Andrej Knehtl, Sebastijan Lukovnjak, Marko Brvar, Martin Počkar in Tine Brglez obeležili tudi z izdajo novega singla z naslovom ‘Vrh sveta‘, ki bo luč sveta skupaj z video podobo ugledal po koncertu, prisluhnili pa mu bomo lahko tudi na novi zgoščenki, ki bo izšla naslednjo pomlad.