Lars Ulrich o morebitnem “Metallica filmu”

Komercialni uspehi filmov Bohemian Rhapsody, The Dirt, Lords of Chaos in Rocketman so pokazali, da je povpraševanje za tovrstnimi izdelki veliko. Da gre za panogo, v kateri se bo tekom leto zagotovo preizkusil še kdo. Na vprašanje, ali bo tudi Metallica sledila trendom je Lars Ulrich za Collider povedal (povzeto):

Pri tovrstnih filmih se mi zdi, da gre bolj za opomin, ki nekako zaide med avtobiografije. Takšne stvari me za zdaj niso povsem prepričale. Ko govorimo o avtobiografijah, je potrebno ostati zvest resnici. Ne glede na to kakšna je. In če želimo biti stoodstotno resnični, moramo v celoto vpeljati tudi druge ljudi. Če vprašate mene, gre za nekakšno dilemo, saj si te zgodbe zaslužijo resnico, hkrati pa ne morete pričakovati, da bo njihova objava všeč vsem.

Če bi šlo za avtobiografijo, mislim, da bi bilo to precej zahtevno, saj je zunaj kar nekaj filmov o bandih, ob katerih lahko le zaviješ z očmi. Če ne želite povedati resnice, potem morda ne bi smeli povedati ničesar.

Pevec James Hetfield je v sklopu nedavnega intervjuja za SiriusXM “Town Hall’’ povedal tudi, da “odmor”, ki so ga bandu namenile aktualne razmere, posveča tudi ustvarjanju skladb (povzeto):

Nastale razmere sem izkoristil za ustvarjanje nove glasbe. Idej je zelo veliko. Smo cestni bojevniki. In če nismo na cesti, ustvarjamo nov material. Čas bom izkoristil za stvari, ki jih rad počnem. Nočem izpasti nehvaležno, saj vem, da je tam zunaj veliko ljudi, ki trpijo zaradi aktualnih razmer.

Druga stvar, ki sem jo potegnil iz vsega skupaj, je druženje s prijatelji. Ker imam veliko časa, se lahko več družimo. Veliko časa preživim tudi v garaži, kjer počnem in izdelujem vse mogoče stvari. Tudi za našo fundacijo All Within My Hands. Poleg vsega sem naredil še nekaj ptičjih hranilnic. Skozi okno lahko opazujem približno 50 različnih ptic. Sam imam veliko srečo, saj razmere v gorah niso tako hude kot v nekaterih drugih krajih.

Metallica je svoj zadnji album izdala leta 2016, ko je izšel ‘Hardwired… to Self-Destruct’.