Laibach sporočajo novosti za leto 2022

Dragi prijatelji in podporniki,

Za nami je še eno zahtevno leto, leto, ki nas je neusmiljeno tlačilo k tlom, leto, ki nas sili v ponižnost in odtujenost. Nekatere od teh lastnosti zagotovo niso slabe za negovanje in ohranjanje, kar seveda ne pomeni, da je praznovanja življenja konec. Nasprotno: življenje vedno najde svojo pot, tudi po smrti, in četudi njegov obraz ni vedno privlačen, se bitka za življenje nikoli ne bo končala.

Tako naslednje leto Laibach spet pripravlja paket/nabor novih projektov, koncertov in turnej. Nekateri od teh so že potrjeni, o drugih pa žal še ne moremo govoriti.

THE COMING RACE TOUR

Februarja 2022 se odpravljamo na prvi del The Coming Race Tour (ki se deloma nanaša na film ‘Iron Sky – The Coming Race’). Lahko se zgodi, da bo nekaj koncertov – zaradi neskončne epidemije – spet prestavljenih, a trenutno so vsi še potrjeni. Iskreno upamo, da nam bo uspelo izpeljati turnejo in da se nam boste lahko pridružili na koncertih! Na njem vas čaka kar nekaj presenečenj. Preverite datume turneje TUKAJ in spremljajte kot na Facebooku in Instagramu .

WIR SIND DAS VOLK ( MI SMO LJUDJE )

V drugi polovici marca ali v začetku aprila pričakujemo izid novega albuma Laibach (dvojni vinil + CD) – na katerem bo glasba iz istoimenskega muzikala, ki ga je navdihnila besedila nemškega dramatika Heinerja Müllerja. Album bo izdal Mute, ta muzikal pa si lahko naslednjič v živo ogledate v ljubljanskem Cankarjevem domu 8. aprila 2022.

DER STURM ( NEVIHTA )

Tudi marca ali aprila bo pri založbi Dallas Records končno izšel nov album z naslovom ‘Der Sturm’ podskupine Laibach Kunst, 300.000 Verschiedene Krawalle. Gre za več kot deset let stare posnetke, za katere so mislili, da so izgubljeni, a so jih pred približno dvema letoma ponovno odkrili. Posnetki bodo objavljeni v izvirni obliki in z dizajnom, ki je bil tudi zasnovan že leta 2010. Vinyl + CD!

KIP ZLATI GLAS

V spletni trgovini WTC – Laibach – zdaj lahko naročite zlati kipec The Golden Voice – figuro legendarnega frontmana Laibacha – kot je prikazano v tem videu .
Izdelana bo zelo omejena količina teh kipov, trenutno le v ‘zlati’ različici, če pa bo zanimanja dovolj, bomo ponudbo razširili na druge različice: The Black Voice, The Grey Voice, The Marble Voice in The Fluorescent Voice (sveti v temi!).