Laibach izdali video za ‘Brat moj’

Laibach : Brat moj (My Brother) / Laibach Revisited (Foto YT)

Laibach – več kot tisoč koncertov po celem svetu, prodanih več kot milijon plošč, mednarodno priznani. Prva slovenska skupina z evropsko in svetovno ravnjo profesionalizma v pop glasbeni industriji. Prvi zahodni rock band, ki je nastopil v Severni in Južni Koreji. In še bi lahko naštevali.

Ravno zato je nastala arhivska razstava ob štiridesetletnici skupine Laibach 4 dekade. Na pobudo Občine Trbovlje, ki je razstavo podprla, s finančno pomočjo Ministrstva za kulturo in v sodelovanju z Delavskim domom Trbovlje ter projektom Inspiracija, program Interreg Slovenija – Hrvaška. Največja zahvala pa gre skupini Laibach. Skupaj so oblikovali razstavo, ob tem pa digitalizirali preko 5500 člankov in tako vzpostavili največjo digitalno bazo Laibacha.

Ob arhivski razstavi ‘Laibach : 4 Dekade’ v Zasavskem muzeju Trbovlje pa je skupina objavila še najnovejši video ‘Brat moj’ (Laibach Revisited)

Gre za aktualizirano predelavo kratkega avtorskega filma ‘Celica’ iz leta 2017, ki ga je animiral Dušan Kastelic, prav tako s poreklom iz zasavskih rdečih revirjev.