Kulturne prireditve v zaprtih prostorih dovoljene s 25. majem?

Landmvrks (FOTO: Arising records).

Ministrstvo za kulturo si prizadeva, da bi se v okviru sprememb odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom s 25. majem sprostilo tudi opravljanje kulturnih prireditev v zaprtih prostorih, kot so glasbene in gledališke prireditve, je minister Vasko Simoniti zapisal v odgovoru na poslansko pobudo.

Po besedah Vaska Simonitija si Ministrstvo za kulturo prizadeva, da bi se v okviru sprememb odloka sprostilo tudi opravljanje kulturnih prireditev v zaprtih prostorih. Tako bi lahko s 25. majem lahko znova zagnali dogodke, kot so glasbene in gledališke prireditve.

Po poročanju s strani RTV v njegovem odgovoru beremo tudi, da si prizadeva za čim prejšnje odprtje kulturnih ustanov, če bo to v danih okoliščinah mogoče. Tovrstne pobude usklajuje z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje. Simoniti je s tem podal odgovor na pobudo poslancev SD-ja Matjaža Hana in Meire Hot glede zagotavljanja pomoči omenjenemu združenju zaradi prepovedi javnega zbiranja in ukrepov za preprečitev epidemije covida-19 v Sloveniji in svetu.

Poslanca sta jo naslovila tako na ministrstvo za kulturo kot ministrstvo za gospodarstvo.