Konec februarja v Kinu Šiška spletni koncert dua freekind

freekind (Foto KŠ/Promo)

V spletnem prenosu Kina Šiške se nam bo v četrtek, 25.2.2021, predstavil sveži duo pianistke in vokalistke Sare Ester Gredelj ter bobnarke Nine Korošak Serčič. Mladenki skozi svoj v soulu, R&B-ju in jazzu zakoreninjen groove po zgledu Commona, Eryke Badu in Alfa Mista predajata svojo življenjsko filozofijo, svojevrstno uteho v karantenskih časih pa sta nudili tudi na svojem prvem EP-ju, izdanem decembra.

Sara Ester Gredelj in Nina Korošak Serčič sta se spoznali med študijem na akademiji za džez v Gradcu in hitro ugotovili, da v glasbi cenita iste stvari, ki jih želita predati tudi drugim – njuno svobodnjaško filozofijo nakazujeta že z imenom freekind. Pod pritiskom časovnega roka sta skupaj ustvarili prvi komad “I’m Gonna Live”, presenetljiv odziv pa jima je potrdil, da sta na pravi poti, in poleti 2019 sta imeli prvi koncert na Festivalu Lent.

Tekom lanskega leta sta z rednimi glasbenimi depešami nudili uteho v karantenski sivini, prvo fazo svojega glasbenega udejstvovanja pa decembra zaokrožili z EP-jem Not Good Enough, ki sta ga med drugim predstavili tudi v živo pri Andreju Karoliju na Valu 202. Zgrešeno naslovljeni plošček suvereno sledi sodobnim soul, R&B in jazz smernicam izvajalcev, kot so Commond’Angelo in Noname, hkrati pa jih navda z mladostno svežino, zato komaj čakamo, da freekind. popestrita tudi naš spletni prenos.

Zaradi upoštevanja veljavnih javnozdravstvenih predpisov bo tokratni hibridni koncert potekal le v neposrednem plačljivem prenosu na platformi DICE, ki omogoča predvajanje na vseh pametnih napravah. Na dan dogodka je nakup vstopnic možen do 21.40. Če želite eno izmed kupljenih vstopnic poslati prijatelju_ci, imate to možnost do 2 uri pred začetkom koncerta.

Opomba: večji del prihodkov od spletnih ogledov gre, poleg honorarja, izvajalcem. Podprite domačo glasbeno ustvarjalnost. *Family pack je namenjen vsem tistim, ki si boste koncert ogledali v večjem številu na istem zaslonu. Seveda nihče ne bo vedel, če ste kupili samo eno vstopnico, boste pa z nakupom family pack vstopnice nastopajoče še bolj podprli.

Vstopnice

Facebook dogodek