KOIKOI z videom ‘Ogledalo je zrcalo’ napovedujejo prvenec

Skupina KOIKOI (FOTO: Miran Rusjan)
Skupina KOIKOI (FOTO: Miran Rusjan)

Najnovejša pridobitev domače založbe Moonlee Records je beograjski indie-rock četverec KOIKOI, ki z udarnim prvim singlom in videospotom ‘Ogledalo je zrcalo‘ napoveduje debitantski album ‘Pozivi u stranu‘, ki izide 4. junija 2021.

Na kratko o videu

Pod videospot se podpisuje prodorna režiserka Mina Đjukić, ki je s svojim filmom ‘Neposlušni‘ gostovala celo na Sundance Film Festivalu, poznamo pa jo tudi kot režiserko glasbenih videospotov za skupine Crvi in Repetitor (Beskraj). Mina za videospot ‘Ogledalo je zrcalo‘ pravi: ‘Spot je nastal kot instinktivni odgovor na doživetje same pesmi. Razigrana mantričnost, igra besed in pomenov, so me usmerili v podobno igro s podobami, afekti in nabojem. Takšna igra bi nas lahko odvedla do roba, do spremenjenega doživljanja sebe, hkrati pa tudi do prostora svobode, četudi nemogoče ali zgolj kratkotrajne. Spot je narejen v gverilskih razmerah in z minimalno ekipo, toda z veliko navdihujoče kreativne energije, posvečenosti in lepega tveganja.’

O skupini KOIKOI

KOIKOI je sveže ime razgibane in brbotajoče beograjske glasbene scene, ki prvič opozori nase leta 2019 na kompilaciji Hali Gali – platformi, ki združuje nove generacije glasbenih ustvarjalcev in poslušalcev, neobremenjenih z žanrskimi oznakami in predsodki. Zasedbo sestavljajo Marko Grabež, Emilija Đorđević, Ivana Miljković in Ivan Pavlović Gizmo – raznorodni kreativci iz različnih vetrov tamkajšnje scene z jasnim skupnim ciljem ustvarjanja presežnega indie rocka in/ali alternativnega popa, s katerim odločno zapolnjujejo vrzel med bliščem mainstreama in intimo podzemlja, ki je na balkanski glasbeni sceni predolgo ostala prazna. KOIKOI to praznino zapolnjujejo s čudovitim debitantskim albumom, ki je začaral Mr. Moonleeja, v prihodnosti pa najverjetneje tudi celotno ex-YU regijo.