KOIKOI z navdušujočim prvencem ‘Pozivi u stranu’

Skupina KOIKOI (FOTO: Miran Rusjan)
Skupina KOIKOI (FOTO: Miran Rusjan)

Mr. Moonlee predstavlja čudoviti debitantski album ‘Pozivi u stranu‘ beograjske indie-rock četvorke KOIKOI, ki je izšel 4. junija 2021 na Moonlee Records v CD in digitalnem formatu. Vinilna izdaja albuma se pričakuje letos jeseni.

Na kratko o albumu ‘Pozivi u stranu’

KOIKOI na svojem prvencu ‘Pozivi u stranu‘ nase opozarjajo s sodobnim transžanrskim izrazom na vozlišču avtohtone glasbene dediščine, sodobnih zahodnih trendov in ljudskih tradicij. 10 pesmi na albumu prinaša tisto najbolj mamljivo obliko drugačnega popa, ki je v isti sapi svilnato blagozvočen in igrivo hrupen, radijsko senzibilen in rockersko silovit, vselej pa ovit v tančico hipnotičnega balkanskega melosa, prepleta ekstaze in nostalgije. Zanosna žensko-moška dvoglasja s svojstvenim seksapilom bodo nekatere spomnila na britanske The XX, druge pa morda na regionalne ljudske prakse. Ohlapnih referenc je več – srbski alt rock v tradiciji zasedb Darkwood Dub in Petrol, electro-rock à la Chromatics, indie rock v duhu DIIV, dream pop sanjarije, sodobna globalna etno psihedelija in art rock romantika –, a je prvenec ‘Pozivi u stranu’ regionalno gledano nedvomno razred zase. KOIKOI prvenec ‘Pozivi u stranu’ je biser za vse, ki ste že zdavnaj spoznali, da je napredni pop novi punk.

KOIKOI bo svoj novi album v kratkem predstavila tudi na promocijskem koncertu v četrtek, 24. junija na Letnem vrtu Gala Hale, kjer bodo nastopili še eni Moonleejevi varovanci SeineFB dogodek