Klubski maraton Radia Študent v MIKK-u

V soboto, 20.10.2018 ob 22.00 uri bo v MIKKu potekal Klubski maraton Radia Študent, na katerem bosta nastopila skupini Baltazar iz Polja pri Bistrici in Apory Museum iz Ljubljane.

Klubskem maratonu Radia Študent

Klubski maraton Radia Študent je pomembnejši generator nove glasbene ustvarjalnosti v Sloveniji, ki s svojim utečenim programom dela odkriva, vzpodbuja in promovira nove kreativne presežke domače alternativne glasbene produkcije. Je izjemno uveljavljena oblika predstavljanja nove glasbene produkcije, ki ob intenzivni medijski podpori (preko programa Radia Študent, najav drugih medijev in obširne promocije) postavlja idealno platformo za nadaljnji razvoj vzhajajočih glasbenih ustvarjalcev. Vedno pogosteje pa Klubski maraton daje smernice tudi organizatorjem poletnih alternativnih glasbenih festivalov, ki že v istem letu vabijo izbrane maratonce na svoje festivale. Bistvo Klubskega maratona je, da omogoči prodor še neuveljavljenim alternativnim glasbenim skupinam, ki ob kreativnosti, svežini in originalnosti izkazujejo jasne obete in ambicije za nadaljnji ustvarjalni razvoj.

O nastopajočih

BALTAZAR (Polje pri Bistrici)
Baltazar iz Polja pri Bistrici ne prinaša miru vašemu novorejenemu božjemu sinu, kot tudi ne praktičnih izumov za lajšanje vsakdana. Naš Baltazar je dvoglava tehnično nadrkana druidska pojava z odkritosrčno fascinacijo nad kozmičnim. Kot njegov animirani soimenjak, je mojster fuzije, neslutenih zavojev in nepričakovanih razpletov. Šamanski riffi, obredni ritmi in mistični sintetični zvoki v službi prvobitne izkušnje arhetipskih kitarskih muzik.

APORY MUSEUM (Ljubljana)
Klubskemu maratonu 2018 se priključuje potujoči muzej ubranih post sentiš instrumentalov in blagoglasnih vokalnih izbruhov. Ljubljanski kvartet zaznamuje poznavalsko prepletanje alternativnega rock pesmopisja, grungerskega weltschmerza, shoegazerskega anti-patosa, puščavske dezorientiranosti in arktično gladkih teksturnih plastenj … Muzej aporije ali svojstvena sestavljanka nerešljivih žanrskih ugank.

Vstopnine ne bo.

Vir: Organizator