Klemen Klemen in PPB že ta petek v Križankah

Klemen Klemen (FOTO: DJ Simon Stojko Falk)
Klemen Klemen (FOTO: DJ Simon Stojko Falk)

Klemen Klemen bo ta petek, 23.9.2022, v Križankah skupaj s Prismojenimi profesorji bluesa kot njegovim priložnostnim bendom predstavil najbolj prodajano slovensko rap ploščo vseh časov ‘Trnow stajl‘ v popolnosti.

Pomagali mu bodo številni gostje

Pri tem mu bodo pomagali gostje, ki so sodelovali na albumu in še falanga ostalih ‘skritih’ gostov. Antologijski album ‘Trnow stajl‘, ki je popolnoma redefiniral slovenski rap in ga predstavil tudi občinstvu, ki se z rapom do takrat sploh ni pečala, bo tako predstavljen z živo glasbeno spremljavo Profesorjev, ki bodo albumu navdihnili novo življenje in širino. Anekdote zapisane na tem monumentu slovenskega hiphopa bodo na novo oživele, ob njih pa bomo slišali še nekaj ostalih skladb s Klemnove diskografije.

Klemen Klemen v popolni pripravljenosti iz trnovske strani prvič napada Križanke, kot njegov predvoznik pa se bo s kratkim naborom svojih najvidnejših skladb predstavil tudi njegov kompanjon Doša.

Kronist ljubljanskih in trnovskih prigod bo ob tej priložnosti zakuhal največji domači raperski koncert v Sloveniji doslej. Za vse privržene, nostalgične in fenovske spremljevalce kariere Klemna Klemna pa bo po uradnem delu v Križankah na sporedu še afterparty v Gali Hali.

Tam se bo odvil posebni ‘Tribute to Trnow Stajl’, kjer bodo slovenski raperji priredili kompletni ‘Trnow Stajl’ v svoji maniri. Na tributu bodo Klemna priredili Doša, Skova, Ghet, Unknown, Recycleman, Gero, Kosta, Mirko, Bobi Vejn, Vuki Vuk, King, Ballau pa tudi liki, ki jih poznate iz Klemnovih albumov (Bmd, Satan, Slana) in celo član Prismojenih profesorjev bluesa.