Kitarist skupine Foo Fighters bo prodal kar 20 svojih kitar

Chris Shiflett (FOTO: YouTube)
Chris Shiflett (FOTO: YouTube)

Reverb.com, vodilna spletna trgovina, namenjena nakupom in prodaji glasbenih pripomočkov, se je odločila za sodelovanje s kitaristom Chrisom Shiflettom iz priljubljene zasedbe Foo Fighters. Skupaj so odprli trgovino Chris Shiflett Reverb, ki bo uradno zaživela 19. julija, v trgovini pa bodo prodajali kar 20 kitar, ki jih je Shiflett uporabil tekom svoje glasbene kariere.

Prodal bo zavidljivo zbirko kitar

Shiflett je ob tem povedal: ‘Imam presežek kitar, ki sem jih pridobil čez vsa ta leta – imam jih več, kot bi lahko resnično igral nanje. Zabavno bi bilo videti, da bi dobile nov dom, kjer jih bo nekdo resnično igral in poskrbel, da bodo pridobile nove praske. Prodal bom teh 20 kitar in obdržal le dve. To je nekako moj načrt.’

Med kitarami, ki jih bo prodal Chris Shiflett, bodo med drugim tudi:
Gibson Firebird V Reissue (l. 2002), ki jo je Shiflett kupil približno takrat, ko je skupina Foo Fighters snemala album ‘One By One’. To je prvi album, na katerem je igral tudi Shiflett. Kitaro pa lahko vidite tudi v videu ‘All My Life’.
– resnično prvo Fender Chris Shiflett – Telecaster Deluxe prototip kitaro, ki jo je Shiflett dobil v zelo zgodnji fazi procesa oblikovanja. Je nekoliko drugačna od tiste, ki je kot končni produkt nato prišla na prodajne police.
– 1990s Gibson 61 SG Les Paul Custom Reissue, za katero Shiflett pravi, da je lepa, a na njo nikoli ni veliko igral. Glede te kitare pa je še povedal: ‘Vedno sem si želel kitaro Alice Cooper Band SG Custom.’
Gretsch Brian Setzer Signature Black Phoenix, ki si jo je kupil zaradi občudovanja Briana Setzera in The Stray Cats. Želel si je kitaro Gretsch, ki bi bila dovolj dobra za v skupino Foo Fighters.

Celoten seznam kitar bo na voljo v trgovini Chris Shiflett Reverb.