Kino Šiška napoveduje nemškega mojstra ambientale Apparat

Kino Šiška bo v petek, 3. maja 2019, gostil enega najpomembnejših elektronskih glasbenikov vseh časov, nemškega mojstra drznega techna, ambientale in IDM glasbe Apparat, sicer tudi člana izjemno priljubljene zasedbe Moderat. V Šiški bo nastopil v okviru prve samostojne turneje v šestih letih.

Sascha Ring oziroma Apparat v elektronskih krogih velja za enega najpomembnejših izvajalcev vseh časov. Od začetkov, ko je s plesnim techno razvratom polnil berlinske klube, se je sčasoma osredotočil na “oblikovanje zvokov namesto beatov” in prešel v bolj ambientalne vode. Razvoj je bil vsekakor korak v pravo smer, saj albuma Berlinette (2003) in Orchestra of Bubbles (2006), na katerih je sodeloval z nemško producentko in pevko Ellen Allien, še danes veljata za klasike eksperimentalne techno in IDM glasbe – drugega je referenčna glasbena platforma Resident Advisor razglasila celo za eno najboljših izdaj desetletja.

Poleg šestih samostojnih izdaj, tudi “albumom letošnjega poletja” Walls (Mladina, 2007) je Apparat širše množice dosegel tudi v okviru projekta Moderat, v katerem sodeluje z dvojcem Modeselektor in ki je bil leta 2009 izglasovan za najboljši nastop v živo leta 2009, ter prek gostovanja pri Johnu Peelu in prispevanja glasbe za filme in nanizanke, kot so Kriva pota, Dark, Uničenje, Capri-Revolution … Rdeča nit njegovega ustvarjanja je izjemna eleganca, ki presega plesišče in ob niansah podrobnosti ter lepote poskrbi za transcendentalno izkušnjo. Po premoru z Moderatom se Apparat leta 2019 podaja na prvo samostojno turnejo po letu 2013, v okviru katere se bo prvič ustavil tudi v Sloveniji.