Kino Šiška: “Mi gremo naprej, ne glede na novo zaprtje za 10 dni.”

Kino Šiška je naznanil rdeč alarm (foto: Kino Šiška)

V Kinu Šiška sporočajo: “Mi gremo naprej, ne glede na novo zaprtje za 10 dni.”

Veseli bodo, če se boste priključili na katerega od koncertov (naj spomnimo, da gre večji del prihodkov od prodaje vstopnic za spletne oglede neposredno izvajalcem, poleg honorarja seveda), prav tako pa spodbujajo akcijo Solidarni #skulturo. Ker je ravno solidarnost tista, ki je v tem trenutku najbolj potrebna. V opombo: vstopnice za spletne prenose dogodkov so na voljo na platformi Entrio.

Koncerti

Že jutri, 1. aprila, bo v koronsko malodušje zarezal eden in edini, “bosanski psiho” Damir Avdić – ostro, jasno in glasno, brez patosa, radikalno šik! Teden dni kasneje bodo oder Katedrale in vaših domačih zaslonov zasedli Wckd Nation, ljubljanski glasbeni kolektiv, ki se je s prepoznavnim jazz-pop zvokom uveljavil kot ena najbolj navdušujočih mladih zasedb v Sloveniji. Starosta slovenskega hiphopa Doša, ki brez dlake na jeziku tudi predsedniku RS pove svoje, prihaja v spremstvu benda v Šiško 15. aprila.

Dan kasneje se bodo v drugem polfinalu Špil lige predstavili mladi upi Birdland, Masaž in Mya. Trnovski reper Skova nam bo 22. aprila v spletnem prenosu skupaj s svojim novim spremljevalnim bendom Skovani predstavil svoj prvenec Theatrum. V ekskluzivnem spletnem prenosu iz Šiške bosta 27. aprila nastopila ljubljanska mladeniča JunioR in T.A.M.Z.Y., ki sta se s skupno uspešnico “Ura je 3” povzpela na sam vrh domače Apple Music hiphop lestvice.

Vizualna umetnost in intermedija

Do 24. aprila lahko med tednom med 18.00 in 22.00 na pročelju Kina Šiška ujamete projekcije razstave Cloudy Babies: Darker Matter. Nekdanji Stripolis oziroma sedaj Razlita Tinta se bo 6. aprila posvetila predavanju o raznolikih pripovednih možnostih nemih stripov. Vabimo vas tudi na ogled spletnega pogovora (Re)programiranje: Energija, ki ga 19. aprila organizira Aksioma v sodelovanju s Kinom Šiška in v okviru KonS platforme.

IZPOSTAVLJAMO

damir avdic pic

1. 4. 2021 / čet / 21.00 / platforma Entrio

DAMIR AVDIĆ

spletni prenos koncerta

wckd nation pic

8. 4. 2021 / čet / 21.00 / platforma Entrio

WCKD NATION

spletni prenos koncerta

dosa pic

15. 4. 2021 / čet / 21.00 / platforma Entrio

DOŠA

spletni prenos koncerta