Kerry King razmišlja o turneji, vendar ne s Slayerji

Kerry King razmišlja o turneji, vendar ne s Slayerji
Kerry King - foto: Kevin Winter, Getty Images

Če je skupina Slayer v pokoju, še ne pomeni, da se tudi Kerry King popolnoma odmika od glasbe. Legendarni kitarist je namignil, da je nov album pred nami.

V novem intervjuju za Metal Hammer je King potrdil, da trenutno tehta možnosti za turnejo, vendar seveda ne s Slayerji. V nedavnem video sporočilu, kjer je skupini Machine Headu čestital za 30-letnico delovanja, je King obžaloval, da so Slayer “prezgodaj odnehali”, ko so se upokojili konec leta 2019.

Takrat pa je King tudi že začel načrtovati svojo naslednjo potezo. Nekaj je bilo razkrito, ko je rekel: “Na koncu turneje ‘The Final Campaign’ sem med oboževalce metal trzalice. In v vsakem mestu, kjer smo nastopali, sem vrgel dve, na katerih je pisalo ‘Reborn in 2020’. Ker to je bil moj načrt – načrtoval sem turnejo leta 2020.”

Seveda vsi vemo, kako se je leto 2020 odvilo… “Potem se je pojavila pandemija in vstopili smo v leto 2021. Sedaj smo že pri koncu leta 2021 in se oziram proti letu 2022,” je dejal King “in videli bomo, kaj se bo zgodilo prihodnje leto. Nočem iti na turnejo z omejitvami, želim iti na turnejo in se imeti lepo. Nočem biti sebičen, ne. Želim si da so pravila jasna, preden se odpravim na turnejo.”

Poleti 2020 je King svoje oboževalce obvestil, da ima na voljo za več kot dva albuma novega materiala, vendar se mu nikamor ne mudi z razkritjem tega novega skrivnostnega projekta. “Nikamor se mi ne mudi, da bi svetu sporočil kaj počnem. Razmišljam o turneji, vendar ne bom razkril skupine, ne bom napovedal albuma, ničesar ne bom objavil, “je potrdil King,” vendar, v prihodnosti me boste še videli – in to bo prekleto dobro.”