Kataklysm z novim videom ‘Narcissist’

Skupina Kataklysm

Kanadska death metal zasedba Kataklysm je izdala nov video za skladbo ‘Narcissist‘, ki si ga lahko ogledate tudi na naši spletni strani. Sicer pa bo omenjena skladba tudi na njihovem prihajajočem albumu ‘Meditations‘, ki bo izšel 1. junija pod okriljem glasbene založbe Nuclear Blast.

 

O prihajajočem albumu

Na ploščku bo deset novih in svežih skladb, za produkcijo pa sta tokrat poskrbela kar kitarist Jean-François Dagenais in bobnar Oli Beaudoin. Za mix je poskrbel Jay Ruston, ki je v preteklosti že sodeloval z velikani, kot so Anthrax in Stone Sour. Za mastering pa je poskrbel Paul Logus, ki je v preteklosti sodeloval s skupino Pantera.

Za naslovnico ploščka so poskrbeli v Ocvlta Designs, izdelal pa jo je Surtsey, ki je z zasedbo Kataklysm že sodeloval pri izdelavi naslovnice albuma ‘Of Ghosts And Gods’.

Pevec Maurizio Iacono pa je ob tem povedal: ‘Zame je to zelo oseben album, s katerim ponovno odpiramo stare rane – čutil sem veliko željo po tem, da vso svojo dušo prenesem na to izdajo. S fanti smo bili izolirani pod isto streho med pisanjem, ravno tako kot smo bili v zgodnjih dneh … brez skrbi, le to, da se zabavamo, smo iskreni in izdelamo resen album, ki predstavlja nas danes, a hkrati spoštuje našo preteklost. Prihaja naša nova zgodba in z veseljem jo bomo delili z vami!’

Naslovnica albuma 'Meditations'.
Naslovnica albuma ‘Meditations’.

Seznam skladb na albumu ‘Meditations’:
01. Guillotine
02. Outsider
03. The Last Breath I’ll Take Is Yours
04. Narcissist
05. Born To Kill And Destined To Die
06. In Limbic Resonance
07. And Then I Saw Blood
08. What Doesn’t Break Doesn’t Heal
09. Bend The Arc, Cut The Cord
10. Achilles Heel


Dagenais pa je glede odločitve skupine Kataklysm, da bodo delali skupaj z Rustonom, pospremil z besedami: ‘Za nas je bilo to nekakšno kockanje, kajti naša glasba je res ekstremna in potrebuje določen pristop in proces, da je končana pravilno. Nismo bili prepričani, ali bo Jay Ruston, ki je bolj tradicionalni producent za heavy metal/rock sploh prava izbira. Vsi smo vedeli, da bo: okej, če bo to delovalo, bo resnično čudovito. Če pa ne bo delovalo pa je lahko velika napaka. Ni bila. Dobili smo mixe in bili smo: fuck, ja! Mi vsi skupaj. Izbrali smo pravo odločitev in bilo je popolno. Ampak z Olijem sva resnično trdo delala na skladbah. Mesece sva porabila za snemanje bobnov in kitar in bas linij. Hkrati sva pri vseh skladbah želela biti prepričana, da je Maurizio dal pravo energijo v vokalne linije. Resnično je bilo dovršeno, preden smo poslali vse skupaj Rustonu, on pa je vse skupaj pripeljal do popolnoma novega nivoja. Torej, to je resnično vznemirljivo.’