Karmen in september z novo synth pop skladbo ‘Vanilija’

Prizor iz snemanja videospota Vanilija. (Foto: Darjan Klemenčič)

Karmen in september, duet, ki ga sestavljata Karmen Zinrajh in Damir Višič, predstavlja svojo novo skladbo ‘Vanilija‘. S skladbo duo, ki ustvarja fuzijo elektronske,  ambientalne in pop glasbe, napoveduje novo dobo lastnega glasbenega ustvarjanja, saj se z Vanilijo obračata v osemdeseta leta in k synth pop glasbi.

Skladba ‘Vanilija’ se ukvarja z razpadom zveze v dobi Instagrama; govori o pretekli  ljubezni in pretirani navezanosti na preteklost v času družbenih medijev, ko so znanci (in neznanci) le klik stran.

Karmen in september s skladbo ‘Vanilija’ napovedujeta izid svojega prvega albuma. V preteklem letu sta se odločila za velik preobrat v njunem glasbenem izražanju in ustvarila za album skladb, ki se spogledujejo s synth popom 80-ih let preteklega stoletja. Njun glasbeni premik v preteklost je bil zgolj vprašanje časa, saj sta tudi Karmen in Damir otroka 70ih in 80ih let in sta z glasbo, ki ju navdihuje, rastla in odraščala.

Karmen in september sta za ‘Vanilijo’ posnela tudi videospot. Spot simbolično prikazuje konec odnosa in posameznikovo stisko pri soočanju s samim sabo, svojimi napakami in dejstvom, da mora zavestno dati prosto pot nekomu, ki ga ni več v njegovem življenju. Klovni so v spotu namenoma, saj se jih Karmen boji, tako kot se protagonistka v spotu boji iti dalje. Kaos podoben cirkusu se v resnici odvija v mislih protagonistke. In zmagovalec? Ga ni! Spot so posneli z Branetom Lobnikom v GT22 v Mariboru, ideja in scenarij pa je delo Karmen Zinrajh.