K nam prihaja Alice Phoebe Lou

Alice Phoebe Lou (Foto: nbhap.com)

Konec oktobra bo Šiško obiskala mlada glasbenica, ki se ta hip nahaja v najbolj vznemirljivem obdobju svoje kariere. Alice Phoebe Lou, se je od odmevnih uličnih začetkov povzpela do milijonov spletnih predvajanj in nastopov na najznamenitejših svetovnih festivalih. S svojim zasvojljivim glasom, indie-jazzy igrivostjo in odrskim šarmom je prepričala tudi fene Rodrigueza in Crystal Fighters, z odličnim novim albumom pa ji svetovni mediji napovedujejo strm vzpon.

V Južni Afriki rojena glasbenica Alice Phoebe Lou se je z glasbo srečala že v otroških letih, a je sebi lasten glasbeni izraz izoblikovala šele več let pozneje v Berlinu. Neumorno in neustrašno nastopanje te naravno nadarjene pevke in kitaristke po parkih, ulicah in podzemnih postajah jo je namreč uveljavilo kot pravo mestno senzacijo. Množično obiskanim uličnim nastopom so kmalu sledili koncerti na televiziji in po klubih, ki so glasbeničin delikaten, a čvrst vokal, jazzovsko navdahnjene indie rock aranžmaje in intrigantne, drzne teksture popeljali do širše svetovne javnosti.

Do danes je glasbenica izdala dva polnopravna studijska albuma, najnovejšega, Paper Castles, marca letos, ko jo je priznani spletni medij Consequence of Sound tudi razglasil za izvajalko meseca. Njeni videospoti in sešni v živo na YouTubeu vztrajno kopičijo milijone ogledov, na turneje se je podala z izvajalci, kot sta Rodriguez in Crystal Fighters, nastopila je na znamenitih festivalih, kot sta ameriški SXSW in španski Primavera Sound – pri slednjem so njen koncert na glavnem odru celo uvrstili med najboljše nastope letošnje izdaje festivala –, njena skladba “She” pa se je uvrstila v ožji izbor kandidatov za nominacijo za oskarja za najboljšo izvirno pesem. Jasno je, da je Alice Phoebe Lou ena najbolj strmo rastočih mladih izvajalk, priložnost slišati jo v klubski intimi naše Komune pa morda ena zadnjih tovrstnih. Izkoristite jo!

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.