Judas Priest ustanovili dobrodelno fundacijo

Judas Priest z novim albumom. Foto: Metalhead Zone

Da ‘band’ za marsikoga ne predstavlja zgolj delo ampak postane družina, so dokazali tudi angleški velikani heavy metala, Judas Priest. Njihov kitarist Glenn Raymond Tipton, ki se je zasedbi pridružil leta 1974, se namreč že nekaj let bori z Parkinsonovo boleznijo. Zaradi hudih znakov bolezni pa bo primoran izpustiti velik del trenutne svetovne turneje ‘Firepower’. Na turneji ga bo sicer nadomeščal producent in kitarist Andy Sneap, Glenn pa bo s skupino sodeloval kolikor bo zmogel.

 

Judas Priest ustanovili ‘The Glenn Tipton Parkinson’s Foundation’

Kot je povedal Glenn so pravzaprav idejo za ustanovitev fundacije predlagali ostali člani skupine, ki ga na poti premagovanja bolezni izjemno podpirajo. V ta namen skupina prodaja tudi prav posebne majice z gelom ‘No Surrender‘, izkupiček od prodaje le teh pa bo šel v raziskave Parkinsonove bolezni.

No Surrender‘ je tudi naslov ene izmed skladb, ki se nahajajo na novem ploščku ‘Firepower’, katerega zasedba v sklopu trenutne turneje tudi predstavlja. Po Glennovih besedah je geslo zelo primerno, glede na odločnost, ki jo morate zbrati, da sploh nadaljujete z življenjem in premagate to bolezen. To je ena tistih stvari, ki se vedno zgodi nekemu drugemu.

Čeprav se skupina zaveda, da obstaja že mnogo dobrodelnih organizacij usmerjenih v zbiranje sredstev za raziskovanje omenjene bolezni, pa meni, da njihova fundacija lahko veliko prispeva tudi na drugih področjih raziskav. Meni, da bi skupina lahko prispevala sredstva, ki bi financirala raziskovanje tudi drugih vidikov te bolezni, s poudarkom na  fizičnem in duševnem vidiku.  Predvsem pa ga navdušuje napredek na področju ultrazvočne talamotomije, ki blaži tremor.

Tipton še dodaja, da nas bodo o zbranem znesku redno obveščali, vsem oboževalcem pa še pošilja univerzalno sporočilo: Obdržite vero in se ne predajte!