Juan Zuleta predstavlja svoj EP Blame and Vindications

Juan Zuleta predstavlja svoj EP Blame and Vindications
Juan Zuleta

Juan Zuleta bo 28. januarja izdal svoj EP “Blame and Vindications“, ki ga je produciral sam v sodelovanju z nekaterimi slovenskimi glasbeniki.

Ko je zapustil svojo 20-letno kariero opernega pevca in klasičnega dirigenta, se je kolumbijski glasbenik in igralec Juan Zuleta odločil za samostojno produkcijo svojega prvega solo EP-ja z mešanjem žanrov, kot so rock, funk, soul in rhythm and blues, s pikantnim latinskim pridihom.

Napisan in posnet v njegovi majhni spalnici iz 19. stoletja v starem mestnem jedru Ljubljane, EP vključuje sodelovanje glasbenikov iz Kolumbije, Slovenije in Argentine, kot so bobnar Rok Skoliber, basista Boris Holi in Daniel Cortes ter vokalistka Danaja Koren. Mešanje in mastering, ki ga je opravil britanski producent Aaron Hopkins, zapečati ta debitantski album, na katerem je Juan sam posnel vse vokale, spremljevalne vokale, kitare, klavirje in klaviature.

Besedila imajo političen in refleksiven pristop do človeškega življenja, propadanja našega planeta in našega odnosa kot družba, zlom srca na koncu ljubezni, poraz in zmaga, modrost in naivnost in ta vetrič pozitivizma, ki nam daje misliti, da ko se vsako jutro zbudimo, da obstaja nekaj dobrega.

Juan, rojen leta 1984 v Kolumbiji, je emigriral v Evropo pred več kot desetimi leti, kjer je nadaljeval poklicno kariero v klasični glasbi. V zadnjem času se je ukvarjal z igranjem in manekenstvom, pogosto se pojavlja v oglaševalskih kampanjah in televizijskih serijah v Sloveniji in Evropi (njegov obraz je prepoznaven v smešni reklami za Pringles v Veliki Britaniji leta 2021, kot  lik Jose Armanda pa je nastopal v prvi sezoni slovenske komične TV serije “Sekirca v med”. Juan je tudi del alternativnega rock dua “Zuluk”, ki je v letu 2021 izdal tri single in dosegel več kot 14.000 streamov.