Joker Out v duetu z Elvisom Costellom

Joker Out (Foto: PROMO)

Izšel je težko pričakovani duet ‘New Wave’ z legendarnim Elvisom Costellom.

Po nastopih v Barceloni, Varšavi, Tel Avivu, Madridu, Amsterdamu in Londonu, so Kris, Nace, Jan, Jure in Bojan končno spet v domači oskrbi. V Liverpool bodo poleteli 1. maja, do takrat pa jih čaka še kar nekaj priprav, treningov in aktivnosti povezanih z nastopom na tekmovanju Pesem Evrovizije.

“Ko smo leta 2019 izdali Golo, mu je boter našega takratnega basista, sicer Elvisov dober prijatelj, zavrtel to skladbo. Takoj mu je bila všeč in nas je pohvalil, to pa je bilo to. O njem nismo več veliko slišali, dokler nismo lani jeseni izdali drugi album Demoni, na katerem je bila tudi pesem Novi val. Izvirnik je nastal v času gozdnih požarov na Krasu. Zdelo se je, kot da nas bombardirajo le s slabimi novicami in negativno energijo. Besedilo pesmi nas kliče, da se ozremo na svet, v katerem živimo in ga začnemo ceniti v polni meri, saj se zdi, da ga vsak dan bolj in bolj uničujemo. Je poziv vsem, ki čutijo, da pripadajo generaciji, ki bo začela delati pozitivne spremembe. Tokrat nam je Elvis prisluhnil samoiniciativno, saj je za nas že vedel, in ta pesem ga je tako navdušila, da je predlagal, da priredi besedilo v angleščini, kasneje pa se je celo odločil, da bi jo z Bojanom zapela v duetu. Njegovo besedilo nam je bilo takoj všeč. Svoj del je posnel v New Yorku z grammyjem nagrajenim producentom Sebastianom Krysom, mi pa smo pesem dokončali v Ljubljani.”

Videospot za pesem so konec marca snemali na obeh straneh Atlantika

Ker je bil Elvis sredi koncertne turneje po ZDA, je svojo vlogo posnel v New Yorku, medtem ko so Jokerji večino prizorov posneli v njegovem domačem Liverpoolu. Z malo čarovnije njihovega osebnega vizualnega guruja ter priznanega režiserja Marka Pirca pa so se domislili tudi premetenega trika, s katerim so se z Elvisom sprehodili po ulicah Liverpoola.