Joker Out predstavlja video za hit ‘Umazane misli’

Utrinek s snemanja videa 'Umazane misli. (FOTO: Mark Pirc / Studio 7)'
Utrinek s snemanja videa 'Umazane misli. (FOTO: Mark Pirc / Studio 7)'

Potem ko je najbolj shagadelic bend sončno od Alp v radijski eter spustil eno svojih najmočnejših koncertnih orožij, zdaj predstavlja še spremljevalni video za ‘Umazane misli‘.

O videu ‘Umazane misli’

‘Spot za ‘Umazane misli‘ je zelo preprost. Pravzaprav sploh ni spot. Je naša verzija karaoke videa, ki bo, tako vsaj upamo, poslušalce spodbudil h glasnemu petju. Želeli smo le ujeti dobro vzdušje, ki ga imamo člani benda med sabo in brez zavor zaplesat tako neumno, kot, da smo za zidovi svoje sobe,’ povzemajo zgodbo svojega novega videa Bojan, Kris, Jan, Matic in Martin.

‘Pravzaprav smo veseli, da smo morali snemati točno tak spot, saj se nam ni bilo treba zaradi koronski omejitev ničemur zares odreči. Razmišljali smo o scenarijih, kjer bi moralo biti prisotnih več ljudi, a smo se instinktivno vrnili nazaj k ideji, ki je preprosta, a hkrati izredno učinkovita.’

Fantom se je na sceni pridružilo še nekaj mičnih gospodičen, seveda pa je bila zraven tudi gostujoči glas, Iza Alibegić, skrito orožje radijske verzije pesmi, ki je sicer že nekaj časa eden od vrhuncev vsakega koncerta skupine Joker Out.

Tudi spot za ‘Umazane misli‘ je režiral Mark Pirc, kreativni direktor in režiser Studia 7, ki skozi glasbene in promocijske filmčke ter grafike odlično razvija vizualno identiteto skupine Joker Out. So pa morali vsi vpleteni tokrat ustvarjalno zelo prilagajati ne le vsebino, ampak tudi izvedbo, ki jo narekujejo koronska pravila.

Za nami in pred nami so težki časi za videoprodukcijo, ker smo pri opravljanju storitev vezani na hitro spreminjajoče se predpise. Ta spot je bil izvirno zasnovan drugače, a smo se morali prilagoditi, snemanje postaviti v varno okolje in ga ustvariti z omejenim številom na prizorišču prisotnih ljudi. Vseeno pa je končni izdelek točno to, kar smo želeli prikazati: preprostost, vzdušje in še večji poudarek na shegadelic rock ‘n’ rollu. – MARK PIRC