JOKER OUT: ‘Koncerta bosta avdiovizualni izkušnji, kot ju do sedaj od nas še niste videli’

Skupina Joker Out (FOTO: Matic Kremžar)
Skupina Joker Out (FOTO: Matic Kremžar)

Nekaj vprašanj in odgovorov s strani ene najbolj vročih zasedb pri nas ta trenutek.

Joker Out so izdali albumski prvenec ‘Umazane misli’ (poslušajte TUKAJ), čez dva dni pa bodo pričeli 2-dnevno turnejo v ljubljanski Cvetličarni, kjer nam bodo postregli z razprodanima shagadelic rock koncertoma. Manjkalo ne bo niti prestižnih gostov, ki so jim še danes v vzor in so jim pomagali tekom kariere. Pred vrhuncem njihove glasbene kariere je misli za naš portal strnil Kris Guštin.


ROCKER.SI: Končno se bo zgodilo! Dva razprodana koncerta v ljubljanski Cvetličarni. Danes je padel tudi album! Čestitke! Kako bi strnili svoje misli in občuke?

JOKER OUT: Hvala lepa! Misli težko strnemo, saj so trenutno bolj raztreščene kot naši urniki, a občutki so intenzivna mešanica nervoze, navdušenja in nejevernosti, da smo končno izdali album, ki smo ga »rojevali« dve leti in da praktično že skoraj stojimo na odru Cvetličarne, ki je med pandemijo delovala kot luč na koncu tunela, za katero nismo bili prepričani, da jo bomo kadarkoli dosegli.

ROCKER.SI: Kaj si lahko obetamo od obeh koncertov? Boste odigrali celoten album in še dodatne skladbe? V goste ste povabili nekaj zamimivih glasbenih imen, ki so vam stali ob strani tekom vaše mlade kariere. Razdelili ste jih na polovico – kakšna bo njihova vloga na koncertih?

JOKER OUT: Koncerta bosta avdiovizualni izkušnji, kot ju do sedaj od nas še niste videli in verjetno še dolgo potem ne boste. Enkraten dosežek (izid prvenca) si zasluži enkratno proslavo. Zaigrali bomo naš celoten repertoar, ki vključuje komade, ki so nastali pred albumom, med albumom in par, ki jih je nastalo po njem. Tako da bo na voljo celotna Shagadelic paleta. Goste smo izbrali in umestili, tako da pokažemo svoji publiki, katere komade smo poslušali in preigravali, preden smo kadarkoli pomislili na to, da bi kaj svojega naredili. To je naš poklon njim, saj brez njih ne bi nikoli prišli do sem.

ROCKER.SI: ‘Umazane misli’ je postala zmagovalna pesem poslušalcev v radijski oddaji Mladi mladim. Čutite premike, ki se dogajajo zaradi vaše glasbe med mladimi? Kljub temu, da smo v zadnjem času manj skupaj in v manjšem številu, kot bi si želeli.

JOKER OUT: Čutimo premik, ki se dogaja in smo hvaležni, da lahko k temu doprinesemo s svojo ustvarjalnostjo, saj nas je ravno stagnacija scene v naših najstniških letih bodrila, da sami kaj naredimo. In kako je mlada glasba v zadnjih letih razplamtela! Niti korona je ni in ne more zaustaviti. Kot bi rekli naši sodobniki MRFY: »Spet bo zagorelo, ker nam vedno tli na dnu srca.«

ROCKER.SI: Zadnji tedni so bili bržkone stresni. Kako ste se spopadli s težko nalogo načrtovanja obeh dogodkov, promocije in še izdaje albuma? Vas je kot bend izkušnja dodatno povezala?

JOKER OUT: Dejansko smo prvič v vlogi organizatorja koncerta in ne le nastopajočih, kar je samo po sebi že velik zalogaj, a ko na to dodaš še pričakovanje albuma in koronske omejitve, vse skupaj postane stvar, ki je nikakor ne moreš imeti zares pod kontrolo. Zato smo se v bendu dobro organizirali in vsakemu opredelili točne naloge, da probamo zadevo čim bolj obvladati. In to nas je dejansko še bolj združilo, saj vse temelji na zaupanju med nami.

ROCKER.SI: Kam boste šli na dopust, ko bo vsega konec? Čaka vas nemalo pogovorov s poslušalci in poslušalkami. Se vračate na faks? Morda v studio? Kakšni so vaši načrti za konec jeseni?

JOKER OUT: Takoj po koncertih bomo sigurno za nekaj dni potuhnili in ugasnili telefone, da se malo prizemljimo in prebavimo zadevo, a se bomo še kar kmalu vrnili v hektičnost, ki nas v prihodnjih mesecih čaka. Za konec jeseni pride na vrsto še veliko napovedanih nastopov, ki jih bomo zdaj z izdanim albumom še toliko raje odigrali. Hkrati bomo pa tudi začeli s pripravo novega materiala, ki bo definiral našo pot v leto 2022 in naprej.