John Lyndon še naprej vneto promovira Donalda Trumpa

John Lyndon (Johnny Rotten) Foto:  Emma McIntyre Getty Images

John Lydon, bivši frontman skupine Sex Pistols, je nastopil v kratkem intervjuju na ITV breakfast show, kjer vodita Piers Morgan in Susanna Reid. Gost, ki reziduje v Los Angelesu in ima s tem pravico do volitev, je nastopil na programu Good Morning Britain, kjer je ponovno vneto promoviral Donalda Trumpa.

Susanna Reid je bila prekinjena, ko je Johnny “Rotten” zaklical: “Pusti me, da dokončam!” Branil je Donalda Trumpa, ki trenutno bije bitko v volitvah za predsednika ZDA. Po prvih številkah je celo vodil, nakar je že razglaševal zmago (enako predčasno so to storili nekateri naši predstavniki in poskrbeli za ogorčen odziv po Evropi), nato pa se je razmerje moči počasi začelo obračati. Njegov tekmec je prevzel vodstvo, Trump pa je začel pričati o prevari, nepravilnem štetju glasov, s čimer bo odšel tudi na vrhovno sodišče. Volitve, po tem ko je začel izgubljati, naj bi bile prirejene.

Lyndon je razložil, zakaj je Trump naše edino upanje: “Jaz sem delavski razred in Britanec, zelo logično mi je, da volim za osebo, ki dejansko govori o moji vrsti ljudi,” je povedal. “Trump ni politik, nikoli ni trdil tega. Kako nenavadno lepo je to za ljudi, kot sem jaz? Naveličani smo vaših intelektualnih levičarskih idej. Ne prenesemo vas več. Govorite neumnosti. Vse, kar počnete, zgrešite v bistvu, kdo je glavna populacija. Nič se ne stori za te ljudi! Nič! In zato ga podpiramo, ker je naše edino upanje.”