John Lydon: “Nova serija o Sex Pistols je največje nespoštljivo sranje!”

John Lydon; Danny Boyle. CREDIT: Michael Tullberg/FilmMagic Roberto Ricciuti/Getty Images

John Lyndon je potrdil, da filmi režiserja Dannyja Boylea niso bili posneti z njegovim blagoslovom. Zdaj celo grozi, da bo tožil filmsko ekipo.

Ne samo, da mu niso všeč, zadevo bi ponesel na sodišče! Serijo filmov Boylea, ki bo opevala zgodovino skupine Sex Pistols, je oklical za “nespoštljivo”. Produkcijo naj bi začeli, brez da bi ga vprašali za dovoljenje. Zdaj bo iskal pravni nasvet, kako bi ustvarjalce tožil.

“To je eno najbolj nespoštljivih sranj, kar sem jih moral prestati. Celo najeli so igralca, ki me upodobi, ampak kaj ta sploh dela?! Nikakor ne igra mojega lika. Ne morem nikamor drugam kot na sodišče.”

Pistol serija se je ustvarila za TV s strani Craiga Pearcea (The Great Gastby), spisala pa sta jo on in Frank Cottrell-Boyce, medtem ko je na režiserki stolček sedel – kot že rečeno – Danny Boyle.

“Oprostite, ampak ne morete hoditi po meni, to se ne bo zgodilo. Ne brez prekleto hudega boja. Jaz sem Johnny, veste, in ko se vmešavate v moje posle, vam ne bo všeč končn izid. To je sramota.”

Pistol - The Sex Pistols
Zasedba serije ‘Pistol’ (Picture: Miya Mizuno/FX)