Jerry Cantrell (Alice in Chains) z “Atone” napoveduje nov album

Po poročanju Rolling Stone bo kitarist in pevec zasedbe Alice in Chains, Jerry Cantrell, v letošnjem oktobru izdal nov album. Plošča Brighten bo izšla 29. oktobra in bo nasledila Degradation Trip (2002).Pred kratkim je izšel tudi prvi singel “Atone”, ki mu lahko prisluhnete spodaj.

“Ker sem oboževalec glasbe Ennia Morriconea in filmov Sergia Leoneja imata video in skladba nekaj tistega, razbojniškega vzdušja, ” je za Rolling Stone o “Atone” povedal Cantrell. “Že 20 let in več se mi je vrtela po glavi in ​​me preganjala. Včasih traja kar nekaj časa, da dobra ideja doseže svojo najboljšo obliko. Tako je bilo tudi z “Atone”.”

Brighten je produciral Cantrell skupaj s Tylerjem Batesom in inženirjem Paulom Figom. Posebni gosti na albumu so Puciato, Gil Sharone, Duff McKagan, Abe Laboriel, Jr., Michael Rozon, Vincent Jones, Jordan Lewis, Lola Bates in Matias Ambrogi-Torres. LP vsebuje tudi priredbo “Goodbye” Eltona Johna, ki jo je odobrila glasbenik sam.

Madman Across The Water (1971) je ena mojih najljubših plošč vseh časov,” je dejal Cantrell. “Zaradi spoštovanja do Eltona skladbe ne bi vključil, če ne bi dobil njegove potrditve. Igral je klavir na pesmi “Black Gives Way To Blue”, ki sem jo napisal za Staleyja, zato sem se obrnil na Eltona. Slednji mi je po poslušanju rekel: “Nujno ga moraš uporabiti.  Dobil sem potrditev od izvajalca samega. Ne morem si zamisliti boljšega načina, kako zaključiti albun! ”

Seznam skladb

  1. Atone
  2. Brighten
  3. Prism of Doubt
  4. Black Hearts and Evil Done
  5. Siren Song
  6. Had To Know
  7. Nobody Breaks You
  8. Dismembered
  9. Goodbye (Elton John cover)