JAO z družbeno politično skladbo ‘Policija (naša pesem)’

Skupina JAO! (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Skupina JAO (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Policija (naša pesem)‘ v izvedbi skupine JAO z gosti je nastala kot reakcija in komentar na trenutno družbeno politično situacijo v Sloveniji.

Kdaj boste skladbi lahko prisluhnili v živo?

Gre za priredbo legendarne skladbe reškega punk banda PARAF – ‘Narodna pjesma (POLICIJA)’, ki je nastala konec sedemdesetih let v bivši Jugoslaviji. Skladba je takoj dvignila kar nekaj oblastniških obrvi – skupina Paraf, mladci in mladenke z Reke, pa so nosili vse zasluge za ta oblastniški nemir.

Skladba ‘Policija (naša pesem)‘ bo v živo predstavljena tudi v okviru dogodka RI-LJ NEW WAVE REUNION, ki bo potekal v Kinu Šiška 20.4. Na dogodku bodo poleg skupine JAO nastopili tud Paraf, Lublanski psi in Grad.

Mlado kri iz zasedbe JAO je pri snemanju pesmi POLICIJA (NAŠA PESEM) podkrepil še mini slovenski all star band aid, ki ga sestavljajo:
Tokac (Dan D)
Goran Šalamon (Friški) Demolition Group
Damjan ‘Damo’ Zorc (Buldogi)
Tinkara Kovač
Marin Rosič (Carina)
Robert Vrtovšek “RV Maček” (Buldogi)
Omar Naber
Gregor Čulk (ex-Interceptor)
Boštjan Velkavrh (ex Lačni Franz)

Skladba ‘Policija (naša pesem)‘ že na vaši radijski postaji, v sredo, 20. aprila pa prvič v živo na odru Kina Šiške v okviru dogodka LJ – RI NEW WAVE REUNION.
Na dogodku RI – LJ – NEW WAVE REUNION bomo obudili energijo, ki je že od konca sedemdesetih let prejšnjega stoletja povezovala obe mesti.

Glasbeno kulturno os bomo na dogodku proslavili s predstavitvijo kar štirih odličnih izdelkov, ki obeležujejo obdobje novega vala v obeh mestih – reizdajo Antologije Riječki Novi val, izdane pri Založbi Dallas Records, antologijo skupine GRAD, predstavitev knjige KRI (Brane Bitenc, založba Hiša Imen), ter predstavitev vinila Otroci socializma, ki je prvič v zgodovini izšel konec lanskega leta.

Nadaljevali bomo s koncerti zasedb Paraf, Grad in Lublanski psi ter s seveda novonastalo zasedbo JAO s skladbo POLICIJA (NAŠA PESEM).