Januar v Tobačni: All That Jazz & Mladi rockerji

Hamo & Tribute 2 Love (Foto: Tobačna)

Prismojeni profesorji jazza, Jaxson, Ratko Divjak, Commuters, Nevermind, Ugrin-Mičetič kvartet, Lado Rebrek & co. Vstop na vse koncerte je prost.

Potem ko so se MRFY, Hamo & Tribute 2 Love ter Big Band Grosuplje z Blažem ‘Sinatro’ Vrbičem na velikem odru v ljubljanski Tobačni poslovili od leta 2019, prinaša uvertura v novo desetletje šopek koncertov na intimnem notranjem odru ČinČina.

Januarske Jazz ponedeljke je sinoči že odprl kolektiv The Commuters. Prihaja pa še cel kup vrhunskih muzičarjev: naslednji ponedeljek si bosta note z legendarnim bobnarjem Ratkom Divjakom podajala prismojena profesorja bluesa, Julijan Erič in Miha Žinger Ribarič. 20. januarja bo bivši basist Big Banda RTVS, Lado Rebrek, muziciral s pianistom Markom Petrušičem in bobnarjem Enosom Kuglerjem, zadnji ponedeljek pa je rezerviran za prekaljeno ekipo zbrano v kvartetu Ugrin-Mičetič.

V sredo bo v Tobačni prvi EP premierno predstavil dekanski bend NEVERMIND, fantje pa bodo igrali tudi uspešnice in neuspešnice priznanih bandov iz 60ih in 70ih let. Navdihujejo jih Lynyrd Skynyrd, Deep Purple, Rolling Stones, Pearl Jam, Gary Moore …

KONCERT + VIDEO premiera meseca: JAXON

Tomaž, Luka in Blaž so po skupnem guljenju gimnazijskih klopi postali najprej Jacksoni in sedaj Jaxoni. V preteklih letih so ob albumu izdali več singlov, vknjižili popevko tedna na Valu 202, nominacijo za MTV best Adria act in igrali po slovenskih festivalskih. V ČinČin prihajajo prvič in to s pomembno misijo: predstaviti videospot za nov singl “Moj navdih za vdih”, ob tem pa bojo publiki v ČinČinu ponudili tudi okusen koncert avtorske glasbe.

8/1 – NEVERMIND: Koncert + predstavitev EP-ja ‘Nevermind’

13/1 – Jazz Ponedeljek: “PRISMOJENI PROFESORJA JAZZA”
Julijan Erič, Miha Žinger Ribarič & Ratko Divjak

15/1 – JAXON: Koncert + premiera videa ‘Moj navdih za vdih’

20/1 – JAZZ PONEDELJEK: Lado Rebrek (kontrabas),
Marko Petrušič (klaviature), Enos Kugler (bobni)

27/1 – Jazz Ponedeljek: UGRIN-MIČETIČ KVARTET
Peter Ugrin (violina), Bruno Mičetič (kitara),
Nikola Matošič (kontrabas), Ratko Divjak (bobni)

Več informacij o nastopajočih in programu.