Jan Plestenjak na Restart Touru že to soboto

Jan Plestenjak (Foto Restart Tour/Promo)

Na Restart Touru – vrnimo dogodke ljudem, ki je največje povezano koncertno dogajanje v Sloveniji, med 58 glasbenimi dogodki, ki jih ponuja to poletje, bo že to soboto, 24. 7. ob 19.00 na Ukmarjevem trgu v Kopru nastopil sloviti Jan Plestenjak. Spada med najuspešnejše slovenske glasbenike in bo s svojim ekskluzivnim koncertom na edinstveni lokaciji Ukmarjevega trga, pod zvezdnim nebom, zaigral in zapel svoje največje uspešnice, ki jih je ustvaril na dolgoletni glasbeni poti. Ob njem se bo prvič predstavil tudi Žan Serčič, v vlogi kitarista in back vokalista v Janovi zasedbi.

Jan, ki bo imel koncerte v sklopu Restart Toura kar v petih mestih, je ob tej priložnosti dejal: »Po dolgem premoru se glasba vrača na odre. Spet bo zaživela energija, ki smo jo vsi tako pogrešali. Energija, ki je živa samo takrat, ko so ljudje v živo skupaj. Čeprav smo v dobi socialnih omrežij, le ta ne morejo nikoli pričarati takih trenutkov. Komaj čakam, da jih skupaj začaramo in užijemo.«

Poletje, vonj po morju in Janove nepozabne uspešnice so recept za nepozabno poletno noč, ki je ne smete zamuditi. Vstopnice so že v prodaji na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Pohitite, saj je število vstopnic je omejeno!

Jan Plestenjak (Foto Restart Tour/Promo)

Novi kitarist Janove zasedbe je Žan Serčičslovenski pevec, glasbenik, pesmopisec in producent. Prihaja iz Lenarta v Slovenskih goricah, slovensko občinstvo pa ga je spoznalo leta 2011 v 2. sezoni oddaje Slovenija ima talent. Že pred polfinalnim nastopom je podpisal pogodbo z Založbo Menart in kmalu po finalu je izdal svoj prvi singel Dajem ti vse. Januarja 2012 je izšla njegova prva avtorska skladba What About Us, za katerega je besedilo in glasbo napisal sam. Leta 2013 se je udeležil Melodij morja in sonca (Ljubezen na prvi pogled). 27. februarja 2016 je nastopil na EMI 2016 (Summer Story/Poletna zgodba). Izdal je tudi dva albuma, To sem jaz in Iz moje sobe.

Koncerti Jana Plestenjaka so del največjega povezanega glasbenega dogajanja v Sloveniji, z nazivom Restart Tour – vrnimo dogodke ljudemRestart Tour so urbana glasbena doživetja, povezana v enotno koncertno glasbeno turnejo in se bo tekom poletja odvijala v desetih slovenskih mestih, v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju, Kopru, Murski Soboti, Novi Gorici, Novem Mestu, na Ptuj in v Lendavi, kjer bomo skupaj lahko videli in slišali kar 58 koncertov. Urbana glasbena koncertna doživetja v ta slovenska mesta prinašajo najbolj zveneča imena s slovenske in ex-yu glasbene scene, kot so Jan Plestenjak, Gibonni, Nina Pušlar, Umek, Mi2, Parni Valjak, Senidah, Saša Avsenik, Dan D, Tony Cetinski, Vlado Kreslin in mnogi drugi.

V skladu s smernicami ki so/bodo veljavne, so v podjetju Temma-x razvili koncept varnega druženja. Ključni poudarek je na tem, da so dogodki na prostem (razen na Ptuju), opcijsko »open air« izvedba, da je število vstopnic omejeno (glede na kapacitete in omejitve). Organizator ni pristojen za preverjanje PCT potrdil na vhodu, zato na dogodkih preverjanja ne bomo izvajal (v kolikor bo na dan dogodka ta ukrep še v veljavi). V primeru, da bo PCT na dan dogodka za vstop na dogodek zakonsko potreben, bo organizator o tem obiskovalca jasno opozoril v skladu z veljavno zakonodajo.