James LoMenzo bo še naprej basist pri skupini Megadeth

James LoMenzo bo še naprej basist pri skupini Megadeth
James LoMenzo z Megadeth - foto: Suzanne Cordeiro, Getty Images

Ko se bodo Megadeth aprila vrnili na turnejo, bo James LoMenzo zadržal mesto basista v skupini. LoMenzovo sodelovanje na drugem delu turneje po ZDA v okviru “Metal Tour of the Year” je bilo razkrito v rojstnodnevni objavi na Instagramu, ki jo je Dave Mustaine poslal glasbeniku.

LoMenzo, ki je pred tem igral pri Megadeth med letoma 2006 in 2010, se je lansko poletje vrnil v skupino, potem ko se je skupina razšla z originalnim basistom Davidom Ellefsonom, ki je bil tudi drugič v skupini. Takrat je LoMenzo razkril, da ni bil na voljo za zapolnitev mesta basista, vendar se je po pogovoru z Mustainom in spoznanju pomembnosti situacije premislil in se pridružil skupini Megadeth, ter da je še vedno ostal s svojim drugim delodajalcem, Johnom Fogertyjem.

Po vrnitvi v skupino, je bil basist navdušen nad trenutnim stanjem v skupini in izjavil: »Dave Mustaine mi je res izkazal dobrodošlico in podporo, skupina kot celota pa je preprosto fantastična! To je res prava, moči zasedba. Dirk Verbeuren je sanjski bobnar za to vrsto glasbe, Kiko Loureiro pa je tudi glasbeno zelo ustvarjalen. Dave igra zelo dobro ali celo bolje kot kdaj koli prej in zdaj, ko je na teh Gibsonovih kitarah, je njegov zvok veliko bolj udaren, kot se ga spomnim.”

V Mustaineovi objavi za rojstni dan LoMenzu, je vodja Megadeth izjavil: “Vse najboljše James. Ker se bo Metal Tour of the Year kmalu spet začela, bomo tvoj rojstni dan praznovali skupaj z oboževalci! Želimo ti vse najboljše, brat.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dave Mustaine (@davemustaine)