James Leg + Samuel Blues nocoj v Škofji Loki pri Rdeči Ostrigi

James Leg (Foto: FB dogodek)

Dvojna bluesovska koncertna poslastica.

JAMES LEG (James Leg) je sin teksaškega pridigarja, ki je začel igrati klavir že pri šestih letih. Ob južnjaških gospelih, ki so ga spremljali skozi otroštvo, je začel pridigati v očetovi cerkvi pri štirinajstih. Dve leti kasneje je postal odvisen od čarov rock’n’roll-a, pa tudi od alkohola in ostalih opojnih substanc. Ravno ta kontrast med dobrim in zlim, nebesi in peklom je vplival ne le na njegovo glasbeno kariero – solo ali bendovsko – temveč tudi na njegove strastne nastope, ki v misli prikličejo podobo razvnetega binkoštnega pridigarja, ki se sredi dih jemajoče pridige z vsemi silami spoprijema z divjo kačo (po želji zamenjajte mesto izmuzljivega plazilca z napol prazno steklenico viskija in pridiganje z udarjanjem po prepoznavnem Fender Rhodes-u in slika je popolna).

Z grmečim blues-rokenrolom na Fender Rohdesu je James Leg (s pravim imenom John Wesley Myers) sprva deloval v skupinah, kot so Immortal Lee County Killers in legendarni Black Diamond Heavies z Vanom Campbellom ter sprva tudi z Markom “Porkchop” Holderjem. Leta 2011 je izdal prvi solo album Solitary Pleasures, zatem pa še Below the Belt (2015) in Blood on the Keys (2016). Na svojih koncertih, okrepljen z odličnim bobnarjem, poleg zadnjih albumov rad vključuje pesmi iz obeh plošč BDH in fantastične priredbe, ki jih prepoji s svojim slogom ter poskrbi za glasbeni set, ki popelje tako čez bridke balade kot ogenj in žveplo!

? JAMES LEG (Port Arthur, Texas; Chattanooga, Tennessee / Združene države Amerike)

? SAMUEL BLUES (Blejska Dobrava, Jesenice, Gorenjska, Slovenija)

? Pri Rdeči Ostrigi, 17. 11. 2019, ob 20.00 ?

? Prispevek za nastopajoče: 8 € ?

? ? Visokooktanska rokenrol maša z rjovečim vokalom ? ?

Samuel Blues je Samo Pivač, ki se je s svojim enkratnim croonerskim glasom in izvirnim bluzovskim sentimentom že vpisal v ušesa različnih domačih publik. Sobni oneman projekt pristaša lo-fi analognih zvokov in pikrih, šaljivo realističnih verzov, ki v miljeju domačih glasb zapolnjuje in nadgrajuje medgeneracijski manko, ki ga je prineslo slovo legendarnih Incurabili.

Dogodek poteka v okviru projekta “Bluzimo v Loki”, ki ga podpira Občina Škofja Loka.