James Hetfield (Metallica) je nazaj

Pevec in kitarist legendarne zasedbe Metallica James Hetfield je uspešno zaključil z rehabilitacijo in se vrnil v javnost. V četrtek se je udeležil dogodka v avtomobilskem muzeju Petersen Automotive Museum v Los Angelesu. Na razstavi Reclaimed Rust: The James Hetfield Collection, je namreč tudi deset njegovih jeklenih konjičkov.

Metallica že letos nazaj na koncertne odre

Na spletu so se takoj po dogodku pojavile fotografije in video posnetki, na katerih je Hetfield videti srečen in zdrav. Septembra lani se je namreč odpravil na zdravljenje alkoholizma, kar sicer ni bilo prvič. Zardi rehabilitacije pa je bila Metallica prisiljena odpovedati turnejo po Avstraliji in Novi Zelandiji, a so fantje obljubili, da bodo svoje obveznosti izvedli takoj, ko bo mogoče.

Na razstavi bosta med drugim tudi Hetfieldova avta Jaguar ‘Black Pearl’ (1948) in Lincoln Zephyr ‘Voodoo Priest’ (1937), skupaj z izborom izdelkov skupine Metallica. Med drugim bosta na ogled tudi njegovi kitari ESP Snow White Snakebyte in ESP Vulture.

Hetfield pa se bo še letos pridružil preostalim članom Metallice. Nastopili bodo na nekaj festivalih v Ameriki, glede ostalih načrtov skupine pa bo potrebno še nekoliko počakati.