James Blunt navdušil z glasbo in humorjem na prečudoviti lokaciji

James Blunt,. 4.8.2022, Belopeška jezera, No Borders Festival (Foto: Simone Di Luca)

No Borders Festival je popolno stičišče za ljubitelje dobre glasbe in narave, kajti njihova ideja je sledeča – koncerti na nenavadnih lokacijah, do katerih je pogosto treba priti peš. Naj bo to pohod na kakšno manjšo goro ali daljši sprehod do Belopeških jezer, do katerih je sicer ponavadi odprta cesta, a času v festivala dostop ni bil mogoč. “Ura hoje in vstopnica” je bil pogoj, da si lahko poslušal Jamesa Blunta pred eno lepših naravnih kulis. Vročina je pripekala, a dobra glasba in prijetna energija sta oblažili posledice. Sredi dneva na travniku ob jezeru, povsod okoli pa izjemen gorski svet. Res si je težko zamisliti lepše koncertno prizorišče!

Bil je čisto običajen dan sredi tedna, le da je ob Belopeških jezerih igral James Blunt. Včasih človek mora biti spontan in takšne narave je bil tudi izlet čez mejo italijanskih sosedov. Potovanje, ki se je sicer začelo s slabo voljo zaradi obupne organizacije (pot do prizorišča zaprta, odgovorni pa brez informacij o možnih parkiriščih), se je končalo z res lepim spominom!

James Blunt,. 4.8.2022, Belopeška jezera, No Borders Festival (Foto: Simone Di Luca)

Jeseni leta 2004 je James Blunt s svojim debitantskim albumom ‘Back to Bedlam’, izbranim za najbolje prodajan album leta v Združenem kraljestvu, vstopil na mednarodno glasbeno sceno, poleti 2005 pa je bil že del dogodka No Borders. Glasbeni festival ga je sedemnajst let kasneje na Belopšekih jezerih sprejel kot svetovno zvezdo.

Nazaj se mu je zahvalil z osupljivim nastopom najvišje kakovosti: več kot uro in pol čistega entuziazma in energije, intimnih in romantičnih pesmi, preoblikovanih v plesni predstavo, je pomenil pravi žur za skoraj tri tisoč ljudi, ki so prišli iz treh obmejnih držav, kar je znova potrdilo moč glasbe in edinstvenost sporočila, ki ga No Borders Music Festival prenaša že od svoje prve izvedbe.

James Blunt,. 4.8.2022, Belopeška jezera, No Borders Festival (Foto: Simone Di Luca)

Od ‘Wisemen’ do ‘1973′, pa ‘Carry You Home’, ‘Bonfire Heart’, vse do ‘Goodbye My Lover’, ‘High’, ‘Postcards’, ‘Same Mistake’, ‘You’re Beautiful’ in mnogih drugih: angleški pevec in tekstopisec je ponovil vse uspešnice svoje kariere, ki jih je občinstvo zapelo v en glas z njim.

Toliko topline in aplavza s strani občinstva za Jamesa Blunta in njegovo skupino – popoln občutek, ki bo ostal neizbrisan v srcih številnih udeležencev.

Sonce in dolga pot do jezer sta naredila trenutek še bolj intimen in ga povzdignila v svoji edinstvenosti, z občutkom “osvajanja” koncerta, ki je žaromete usmeril ne le na umetnika, protagonista današnjega časa, temveč tudi na naravno kuliso, ki je obkrožala vse njegove note.

James Blunt,. 4.8.2022, Belopeška jezera, No Borders Festival (Foto: Simone Di Luca)
James Blunt (Foto: Simone Di Luca)

James Blunt, 4.8.2022, Lago Superiore di Fusine, Tarvisio, Italy

Breathe
Wisemen
Carry You Home
Adrenaline
High
Goodbye My Lover
Smoke Signals
I Really Want You
Love Under Pressure
Postcards
So Long, Jimmy
Same Mistake
Monsters
Coz I Luv You (Slade cover)
You’re Beautiful
Stay the Night
OK (Robin Schulz cover)
Encore:
Bonfire Heart
1973