Izštekanih 10: Siddharta z gosti

Siddharta na Izštekanih 10 2014. Foto: Val 202

10 let po odmevnem drugem nastopu v oddaji Izštekani na Valu 202, ki je izšel tudi na albumu ‘Izštekani‘ (2007), se bo Siddharta znova odklopila.

Na tradicionalnem decembrskem dogodku Izštekanih 10 v Kinu Šiška bo 10 skladb izvedlo 10 gostov, s katerimi Siddharta doslej še ni sodelovala.

10 pesmi pa bo tako ali drugače izštekano izvedla Siddharta sama. Velika večina repertoarja bo iz obdobja zadnjih 10 let. Nekateri gostje bodo skladbe izvedli sami, drugi skupaj s člani Siddharte, vsak pa bo interpretaciji dodal svoj prepoznavni pečat. Ne zamudite tretjega Siddhartinega izštekavanja, ki bo potekalo pred občinstvom v velikem slogu – in obenem na intimen, okleščen, pritajen, drugačen, zelo izštekan način.

IZŠTEKANIH 10:
SIDDHARTA Z GOSTI bo že peta izdaja decembrske inventure pred občinstvom v sklopu radijske oddaje Izštekani na Valu 202. Po praznovanju dvajsetletnice oddaje leta 2013 z naslovom Izštekanih 20, na katerem so sodelovali tudi godalci Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, se je koncert ustalil pod imenom Izštekanih 10. Leta 2014 so k sodelovanju pritegnili Big Band RTV Slovenija, leta 2015 člane Simboličnega orkestra in leta 2016 izvajalce, zbrane v projektu Sounds Of Slovenia. Vsako leto se je v razkošnem in ekskluzivnem triurnem koncertu na odru zvrstilo več deset glasbenikov, vse je posnela tudi Televizija Slovenija, povezoval pa jih je avtor in voditelj oddaje Izštekani Jure Longyka.