Izšla bo knjiga Serving The Servant: Remembering Kurt Cobain

Kurt Cobain
Kurt Cobain

5. aprila bo minilo natanko 25 let od smrti frontmana skupine Nirvana Kurta Cobana, ki je postal tudi ena največjih glasbenih ikon vseh časov. Manager Danny Goldberg, ki je skupino Nirvana vodil od leta 1990 do 1994 pa se je odločil, da bo 2. aprila izdal knjigo ‘Serving The Servant: Remembering Kurt Cobain‘. V njej bo delil svoje spomine na svoj kratek, a pomemben čas, ki ga je preživel s Cobainom in Nirvano.

Knjiga ‘Serving The Servant: Remembering Kurt Cobain’ bo razrila nove stvari

Naslovnica knjige 'Serving The Servant: Remembering Kurt Cobain'.
Naslovnica knjige ‘Serving The Servant: Remembering Kurt Cobain’.

Ko se je Goldberg odločil, da bo prevzel Nirvano, se mu niti sanjalo ni, da bo Kurt Cobain nekega dne postal ikona pop kulture z zavidljivo zapuščino, ki je verjetno na ravni Johna Lennona, Michaela Jakcsona in Elvisa Presleyja. Goldberg je s Cobainom sodeloval od leta 1990 do 1994, najbolj vplivnem obdobju Cobainovega življenja.

V tistem ključnem času je Nirvana izdala album ‘Nevermind‘, ki je skupino katapultiral med najuspešnejše rock skupine. Kurt se je takrat poročil tudi z briljantno, a precej samosvojo Courtney Love, njun zakon pa je postal tarča številnih kritik. Le pol leta po poroki se jima je rodila tudi hči Frances Bean, nekoliko kasneje pa je v javnost prišla tudi Kurtova borba z zasvojenostjo od drog, ki se je končala s samomorom. Goldberg pa je bil ves ta čas ob Kurtu kot manager skupine in njegov tesni prijatelj.

Goldberg bo v svoji knjigi objavil stvari, ki do zdaj še niso bile objavljene, vse to pa naj bi dalo popolnoma novo luč na tista kritična Cobainova leta. Če odmislimo obsedenost s strahom in depresijo s katero se je takrat soočal Kurt, se je Goldberg dotaknil in raziskoval njegove sijajnosti v vseh vidikih rock and rolla, njegovo sočutje, ambicije in zapuščine, ki traja še danes. Goldberg je prav tako raziskoval, kaj je s Cobainom, da odmeva še danes tudi med generacijam, ki se sploh še niso rodile začasa odmevne Cobainove smrti.