Izšla bo foto knjiga ‘Big Balls’ o skupini AC/DC

Knjiga 'Big Balls - Rare And Unseen AC/DC Images From 1976-1981'.
Knjiga 'Big Balls - Rare And Unseen AC/DC Images From 1976-1981'.

Iz založbe Rufus Stone Limited Editions so sporočili, da bodo izdali foto knjigo ‘Big Balls – Rare And Unseen AC/DC Images From 1976-1981‘, v kateri bodo objavljene do zdaj še nevidene in redke fotografije legendarne avstralske rock zasedbe AC/DC, ki so nastale med letom 1976 in 1981.

O knjigi ‘Big Balls – Rare And Unseen AC/DC Images From 1976-1981’

Leta 1976 se je zasedba AC/DC prvič odpravila v Anglijo, kjer so imeli turnejo ‘Lock Up Your Daughters‘ na manjših prizoriščih, sponzorirala pa jih je revija Sounds. Takrat sta s skupino tesno sodelovala fotografa Dick Barnatt in Michael Putland, ki sta poskrbela za številne posnetke na odru in izven njega. Legendarni fotografi Dick Barnatt, Michael Putland, Fin Costello in George Bodnar so zdaj pregledali svoje arhive in se odločili, da bodo nekatere fotografije izdali v knjigi. Vse fotografije so nastale med letom 1976 in 1981, vrhunec pa je zasedba AC/DC takrat doživela z nastopom na festivalu Monsters Of Rock, kjer so nastopili pred 75 tisoč glavo množico.

Znani rock novinar in oboževalec avstralskih legend, Howard Johnson pa ponuja obsežen esej o porastu skupine v Angliji, ko je skupina veljala za najbolj eksplozivno in ‘nevarno’.

Mark Evans, nekdanji basist skupine AC/DC se je pojavil takrat na številnih fotografijah, to obdobje, pa velja za najbolj ključno v zgodovini zasedbe. Mark je zapisal tudi edinstven uvod in osebno podpisal vsako kopijo knjige.

Knjiga ‘Big Balls‘ ima 288 strani, v njej pa je prikazan najspektakularnejši del njihove res neverjetne in zavidljive kariere. Izšlo bo le 750 izvodov knjige, vsaka knjiga pa je posebej oštevilčena.
Knjigo si lahko privoščite za 199 angleških funtov, v predprodaji pa stane 175 funtov. Če boste knjigo naročili do konca julija pa boste ob tem brezplačno prejeli še majico. Knjiga je neuradna, kar pomeni, da skupina AC/DC pri tem ni sodelovala. Knjigo lahko naročite TUKAJ.