Izšel premierni singel skupine Ryvertone

Ryvertone (Foto: Vita Orehek photography

Alternativna rock skupina iz Grosuplja, ki se odzove na ime Ryvertone, bo nocoj bo 19.00 premierno predstavila prvi singel!

Njihovi začetki segajo v leto 2014, ko je bila pod okriljem glasbene šole Lipičnik ustanovljena skupina Predators, katero so sestavljali: Maj Vrhovec (vokal, ritem kitara), Tilen Lampret (bas), Jan Elikan (bobni) in Tom Elikan (kitara). Aprila 2015 so na letnem koncertu glasbene šole tudi prvič nastopili v živo.

Septembra 2016 je Jan Elikan skupino zapustil, nadomestil pa ga je Simon Tomažin. Fantje so v tem času začeli razmišljati o resnem ukvarjanju z glasbo. Skupina je v kratkem obdobju delovanja zamenjala veliko imen. S prvotnim imenom Predators niso bili zadovoljni, zato so se kmalu preimenovali v Britnix. Kmalu zatem je sledila nova menjava imena, tokrat v District Victory. Fantom je kmalu postalo jasno, da si je novo ime težko zapomniti, če ga slišiš prvič, zato so znova spremenili ime benda, tokrat v Ryvertone.

V zasedbi (Vrhovec-Lampret-Elikan-Tomažin) so igrali na raznih manjših nastopih (srednješolski koncerti, nastopi v barih, ipd.) do junija 2019, ko je Tom Elikan zapustil skupino. Po kratkem iskanju novega kitarista ga je zamenjal Miha Leonardi. V tem času sta Lampret in Vrhovec napisala prve avtorske pesmi in fantje so v novi zasedbi odšli v studio, kjer so posneli 3 (Združene Poti, Med Oblaki (še ni izdana) in Everyday I See You (še ni izdana)).

Septembra 2019 se je skupini pridružil kitarist David Bibič, kar je Vrhovcu omogočilo, da se je bolj posvetil vlogi frontmana in lead vokalista. Bibič je s skupino prvič nastopil na festivalu Groš Na Ulici 2019. Kmalu po prihodu Bibiča je Leonardi skupino zapustil in s tem je bila postavljena tudi končna zasedba: Vrhovec-Lampret-Tomažin-Bibič. Do konca 2019 je skupina igrala na veliko različnih nastopih po Sloveniji (najpomembnejši med njimi najverjetneje Festival Stična in Cockta Rock izziv).

Januarja 2020 pa izdajajo tudi prvi singel “Združene Poti”, za katerega so posneli še uradni videospot in z njim napovedali svoj prihod na slovensko glasbeno sceno.

Več o skladbi

Drugačnost posameznika, problem “mainstream” ljudi, katerim vsi brezmožgansko sledijo. Najbolj pa to, da drugačnost ni problem in da ni treba it po poteh ostalih, čeprav se zdi da se boš izgubil na poti in da je najbolje odnehati. Če boš strpno drugačen, pa se bodo drugi pridružili in zgradili novo pot, tvojo pot. Omenjeno je tudi sonce (ki sije prek noci – zalost, depresija…), h kateremu vsi gradimo, čeprav se ne zavedani. In to sonce predstavlja srečo. Kamor koli gradiš, s komur koli gradiš, to gradiš, da dosežeš srečo. To je ta pot, ki jo zidamo vsi.