Izšel je prvi singel Mojstrov pasivne agresije

Mojstri pasivne agresije (Foto: Ema Valte)

Mojstri pasivne agresije so glasbeni trio, nastal nekje na poti iz Mozirja v sosednje Nazarje. Skozi dva kraja, ki na zemljevidu slovenskega modernega rocka nimata večje prepoznavnosti, je tokrat potegnil veter, ki se ne obrača po vseh nujnih zakonitostih, ampak piha skozi špranje, kolikor je to mogoče nedorečenega v tej glasbeni kategoriji.

Mojstri pasivne agresije (Foto: Ema Valte)

Spogledujejo se predvsem z rokovsko enostavnostjo in punkovsko iskrenostjo. Preplet terenskih izkušenj, ki jih s sabo nosi kolovodja David Zavolovšek (kitarist in avtor glasbe pri savinjskih hard rock herojih UP N’ DOWNS, kitarist v zadnjem obdobju legendarnih THE DRINKERS) ter dveh mladcev, izjemno kreativnega basista Mateja Verbuča ter nadarjenega in šolanega tolkalista Matica Tevža, prav gotovo obeta zanimivo muziko.

Zasedba, ki je po arzenalu minimalistična (boben, bas in kitara), ustvarja precej masiven zvok, ki daje kanček prednosti ritmu pred melodijo in ga na momente zanaša v funk. Zdi se, da si fantje želijo plesa.

Pa ne pasivno agresivnega plesa z vsemi mogočimi maskami, ki si jih ljudje lahko nadanemo, ampak iskrenega, divjega, preprostega plesa, ki spaja človeške duhove od začetka civilizacije. Pred vami je njihovo prvo vabilo na plesišče, z naslovom Za Menoj. Pridete?

Mojstri pasivne agresije (Foto: Ema Valte)